Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία M/MATIME στις 21 Μαρτίου 2024, παρέλαβε το MV RISING SKY.GR, πλοίο μεταφορικής ικανότητας 63.405 dwt ναυπηγημένο το 2017 στην Imabari Shipbuilding στην Ιαπωνία, όπως είχε προγραμματιστεί, μετά την ολοκλήρωση μιας πενταετούς συμφωνίας ναύλωσης από Ιάπωνες πλοιοκτήτες. Δύο μήνες αργότερα, η M/MARITIME παρέλαβε το MV AMBER STAR.GR, ένα πλοίο χωρητικότητας 37.692 dwt που ναυπηγήθηκε το ίδιο έτος στο ίδιο ναυπηγείο.

Το MV RISING SKY.GR παραδόθηκε ομαλά υπό την πλήρη διαχείριση της εταιρείας στο λιμάνι Kakinada στην Ινδία και αναχώρησε αμέσως για το πρώτο του ταξίδι.

Το ΜV AMBER STAR.GR παραδόθηκε ομαλά υπό την πλήρη διαχείρισή μας στις 20 Μαΐου 2024 στο λιμάνι Acajutla στο Ελ Σαλβαδόρ. Είναι το τέταρτο πλοίο κατασκευής Imabari που παραδίδεται υπό τη διαχείριση της M/MARITIME από την ίδρυση της εταιρείας.

Διαχειρίζεται επί του παρόντος άλλα τέσσερα πλοία κατασκευής Mitsui, τρία πλοία κατασκευής Saiki, τρία πλοία κατασκευής Hakodate, δύο πλοία κατασκευής JMU, ένα πλοίο κατασκευής Oshima και ένα πλοίο κατασκευής Sin Kurushima.

Μετά από αυτές τις δύο παραδόσεις, ο στόλος υπό την πλήρη διαχείριση της M/MARITIME ανέρχεται συνολικά σε 18 ιαπωνικά πλοία ξηρού φορτίου με μέση ηλικία 6,7 έτη.

Όλοι οι ναυτικοί τόσο στο RISING SKY.GR όσο και στο AMBER STAR.GR έχουν ήδη εργαστεί σε πλοίο της M/MARITIME.

Υπενθυμίζεται ότι οι 5ετείς μακροχρόνιες συμφωνίες ναύλωσης υπεγράφησαν με τους Ιάπωνες πλοιοκτήτες το 2019, έτος κατά το οποίο η M/MARITIME παρέλαβε πέντε πλοία, όλα κατασκευασμένα στην Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη

Σπύρος Θεοδωρόπουλος: «Κι εγώ από φτωχός ξεκίνησα»

Το τρίπτυχο των προκλήσεων για την ασφαλιστική αγορά

Άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στην αραβική αγορά (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ