Η περαιτέρω ενίσχυση του κυπριακού νηολογίου μέσω απλοποίησης των διαδικασιών εγγραφής σε αυτό, με τη δημιουργία μητρώου εγγραφής ναυτιλιακών  εταιρειών σε ένα φορολογικό πλαίσιο το οποίο είναι ελκυστικό αποτελούν τους βασικούς άξονες της ναυτιλιακής πολιτικής της νέας κυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Όπως επεσήμανε η νέα υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, μιλώντας σήμερα το πρωί στη Λεμεσό, στο Capital Link που διοργανώνει ο Νίκος Μπορνόζης, στόχος είναι η δημιουργία ενός one stop shipping center framework, με απλοποίηση των διαδικασιών, με λιγότερη γραφειοκρατία μέσω της ψηφιοποίησης.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη φωνή της κυπριακής ναυτιλίας διεθνώς και να επιτρέψουμε στην κυπριακή σημαίας να αναπτυχθεί. Να έχει η Κύπρος δυνατή φωνή και ρόλο στη λήψη αποφάσεων.»

Η Ολγα και ο Νίκος Μπορνόζης διοργανωτές του Capital Link με τη νέα υφυπουργό Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη και την αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια, Λιάνα Χαραλάμπους Τανου

Ειδική αναφορά έκανε στο ελκυστικό για τις ναυτιλιακές εταιρείες οικονομικό περιβάλλον:

«Είδαμε τις ναυτιλιακές εταιρείες από 95 τον αριθμό να έχουν αυξηθεί σε  320» λόγω του tax regime”-του φορολογικού πλαισίου που ισχύει» και προσέθεσε:

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της κυπριακής ναυτιλίας.»

H νέα υφ. Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, με τον δημοσιογράφο του newmoney, Μηνά Τσαμόπουλο

Μιλώντας στο newmoney ανέφερε: «Ο πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης δίνει μεγάλη έμφαση στην συνεχή ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να ενισχύει την κυπριακή ναυτιλία η οποία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια» και συνέχισε:

«Βασική μας προτεραιότητα είναι να παρέχουμε κορυφαίες ποιοτικά κρατικές υπηρεσίες στη ναυτιλία. Η Κύπρος έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη της ναυτιλίας της έχοντας δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο πλαίσιο. Το κυπριακό νηολόγιο είναι ελκυστικό και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε ώστε να το κάνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικό.» 

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές και γκάλοπ, πολιτικό ρίσκο, νέο deal στις ασφάλειες και γαλλοελβετικές μπίζνες στο Ελληνικό

Το πετρέλαιο διατηρεί το υψηλό 5 εβδομάδων εν αναμονή της κατάθεσης Πάουελ

Στουρνάρας στους FT: Το 2023 θα ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα