Αύξηση τζίρου και κερδών για την εισηγμένη στην χρηματιστηριακή αγορά του NASDAQ Capital Product Partners LP. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε το γ΄ τρίμηνο του 2021 αύξηση εσόδων κατά  21% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, από τα 35,5 εκατ. δολάρια στα 43,1 εκατ. δολάρια.

Τα κέρδη ανήλθαν στα 11,9 εκατ. δολάρια έναντι  7,8 εκατ. το 2020 ποσοστό αύξησης 53%.

Για κάθε μετοχή η αύξηση  είναι 51% από τα 0,41 λεπτά στα 0,62.

Η εταιρεία το γ΄ τρίμηνο παρέλαβε δύο LNG Carriers και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο συμφωνία για την απόκτηση συνολικά τριών πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου αερίου.

Tα έξοδα αυξήθηκαν από τα 23,8 εκατ. δολάρια στα 27,8 εκατ. δολάρια ποσοστό αύξησης 17%.

Από τις 25 Οκτωβρίου διαπραγματεύεται  στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού ομολόγου της .

Η Capital Product Partners L.P. του Ομίλου Μαρινάκη επενδύει στην αειφόρο ναυτιλία. Η εισηγμένη στον Nasdaq, εταιρεία υλοποιεί ένα στρατηγικό επενδυτικό πλάνο για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου της, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, με την αγορά τριών υπερσύγχρονων LNG Carriers, χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα, με δικαίωμα απόκτησης τριών επιπλέον.

Τα νέα πλοία κινούνται με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο παράγει σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ είναι και αποδοτικότερα ενεργειακά.

Με την ένταξή των τριών LNG Carriers στον στόλο της CPLP, ο οποίος αριθμεί συνολικά 19 σύγχρονα πλοία με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 9 ετών, η εταιρεία μείωσε περίπου 10% το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Στο δόκανο της εφορίας συντάξεις και αδήλωτα εισοδήματα εξωτερικού

Τζέιμι Ντίμον: Ο ελληνικής καταγωγής CEO της JP Morgan είναι ο «σύγχρονος Μίδας»

Σταϊκούρας: Εξαίρεση των αγροτών από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος