Απογοήτευσαν οι προσφορές στον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, καθώς κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του εφοπλιστή Πρίοβολου έχει καταθέσει προσφορά ύψους 15,1 εκατ. ευρώ ενώ η πλευρά της ONEX φέρεται να έχει καταθέσει συμβολική προσφορά ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες προσφορές κινούνται σημαντικά κάτω από τα ελάχιστα επίπεδα. 

Νωρίτερα στο newmoney: 

Έληξε στις 11.00 σήμερα το πρωί Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προτάσεων για τον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά από 15νθήμερη παράταση που είχε δοθεί. Το όνομα του πλειοδότη θα ανακοινωθεί σήμερα.

Το παρών έδωσαν η Pyletech Shipyards θυγατρική του Ομίλου North Star συμφερόντων του εφοπλιστή-επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου που έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί σε επένδυση 700 εκατ. σε βάθος τεσσάρων ετών αλλά και η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ για τυπικούς όμως λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr η ΟΝΕΧ κατέθεσε μία μη ανταγωνιστική προσφορά για να έχει έννομο συμφέρον παρακολούθησης και επέμβασης όπου αυτό απαιτηθεί. Για αυτό κατέθεσε εγγυητική επιστολή. Σε φάκελο με την ένδειξη εμπιστευτικό η ΟΝΕΧ έχει αιτιολογική έκθεση γιατί είναι προβληματική η διαδικασία καθώς και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για το σχέδιο “Τρίαινα” που περιλαμβάνει τα ναυπηγεία Σύρου-Ελευσίνας και Σκαραμαγκά υπό τη σκέπη της.

Ο ειδικός διαχειριστής σύμφωνα με πληροφορίες περίμενε οκτώ συνολικά προσφορές όμως στην ουσία μία είναι η προσφορά της πλευράς Πριόβολου.

Ο διαγωνισμός αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, έκτασης 400 στρεμμάτων ενώ χθες προκηρυχθεί διαγωνισμός και για το εμπορικό κομμάτι, έκτασης 200 στρεμμάτων που ανήκει στην ΕΤΑΔ και περιλαμβάνει την μεγάλη πέτρινη δεξαμενή η οποία όμως έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε ακόμη:

Χριστούγεννα με lockdown: Κλειστό το λιανεμπόριο – Με SMS και click away από την Κυριακή

Ελλάκτωρ: Οι 28 μέρες που θα αλλάξουν την πορεία του ομίλου

Επίδομα €400: Λήγει η προθεσμία – Χωρίς δήλωση ΙΒΑΝ 4 στους 10 μακροχρόνια ανέργους