Ναυτιλία

Ναύλωση ρεκόρ για πλοίο του Αριστείδη Πίττα προς 200.000 δολ. την ημέρα

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


«Είναι ένα από τα υψηλότερα ναύλα που έχουν δοθεί στη βιομηχανία μας», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας

Ένα ακόμη ρεκόρ στη ναυτιλία έχει χρώμα ελληνικό. Η εισηγμένη στο Νasdaq ναυτιλιακή εταιρεία με container vessels μικρής και μεσαίας μεταφορικής ικανότητας με επικεφαλής τον Αριστείδη Πίττα, πέτυχε πλοίο της να ναυλωθεί προς 200.000 δολάρια την ημέρα που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί για ναύλωση τέτοιου πλοίου και το μεγαλύτερο που έχει δοθεί για πλοίο της Euroseas.

Πρόκειται για το «Synergy Oakland» χωρητικότητας 4.250 teu, ναυπηγήσεως 2009. Η ναύλωση είναι διάρκειας τουλάχιστον για δύο μήνες και έως 85 ημέρες. «Είναι ένα από τα υψηλότερα ναύλα που έχουν δοθεί στη βιομηχανία μας», δήλωσε ο Αριστείδης Πίττας.

Ο ναυλωτής το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε θα καταβάλει ως ημερήσιο ναύλο 2002.000 δολάρια ή 195.000 αναλόγως σε ποία περιοχή θα μεταφέρει φορτία το πλοίο. Η ναύλωση θα αρχίσει στα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου όταν θα τελειώσει η υφιστάμενη ναύλωση του πλοίου της Euroseas.

Η ναύλωση εξασφαλίζει έσοδα για την εταιρεία 12 εκατομμύρια δολάρια και μπορεί να φθάσουν τα 17 εκατομμύρια εάν ο ναυλωτής εξαντλήσει τον χρόνο ναύλωσης.

Η συμφωνία ήρθε μία ημέρα μετά τη συμφωνία που έκλεισε η εταιρεία και η οποία θα της αποφέρει 22 εκατομμύρια δολάρια για τη ναύλωση για τρία χρόνια ενός feeder πλοίου της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προς 26.700 δολάρια δολάρια την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΛΣΤΑΤ- Πληθωρισμός: Αυξήσεις τιμών – σοκ τον Αύγουστο σε καύσιμα και βασικά τρόφιμα

Amazon: Λανσάρει τη δική της σειρά τηλεοράσεων – Aπό $370 η τιμή τους

Γιώργος και Αντώνης Γλου: Βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια τους στην Καστέλα (pics)