Ναυτιλία

Νέα παρέμβαση στο ΝΑΤ για τις καθυστερήσειςτων συντάξεων

  • newsroom


Οι καθυστερήσεις στις προσωρινές συντάξεις αγγίζουν τον ένα χρόνο, ενώ στις κύριες τα 3 χρόνια

Κοινή παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Διοικήσεις των Σωματείων ΠΕΝΕΝ και Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ (Π.Σ.Σ-ΝΑΤ) στον Πρόεδρο του ΝΑΤ την περασμένη Παρασκευή.

Στην διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των Σωματείων έθεσαν υπόψιν του Προέδρου και των υπηρεσιών του ΝΑΤ τα στοιχεία που τους γνωστοποιήθηκαν από τη διευθύντρια του ΕΦΚΑ.

Παράλληλα υπογράμμισαν ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που έστησαν ένα υπερταμείο με διαδικασίες εξπρές, ενέταξαν όλα τα υπόλοιπα Ταμεία στον ΕΦΚΑ χωρίς την απαραίτητη οργάνωση- στελέχωση, εξοικείωση και εκπαίδευση του προσωπικού και χωρίς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και ηλεκτρονική διασύνδεση των πρώην Ταμείων με τον ΕΦΚΑ.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι στον τομέα της απονομής των συντάξεων των Ναυτεργατών οι καθυστερήσεις πού σημειώνονται να είναι πλέον απαράδεκτες έως και εξοργιστικές.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι οι καθυστερήσεις στις προσωρινές συντάξεις αγγίζουν τον ένα χρόνο, στις κύριες τα 3 χρόνια, ενώ ακόμη μεγαλύτερες είναι οι καθυστερήσεις στις επικουρικές, τα εφάπαξ και στους δικαιούχους με διαδοχική ασφάλιση.

Διαβάστε ακόμη:

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στα ελληνικά λιμάνια

Οι τράπεζες βγαίνουν στις αγορές με ομολογιακές εκδόσεις – Ο σχεδιασμός της Eurobank

Non Dom: Φορολογική μετανάστευση στην Ελλάδα ζητούν 90 πλούσιοι επενδυτές

Απόρρητο Απόρρητο