Ναυτιλία

Νίκος Ταβουλάρης: Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν προχωρήσει σε συμφωνία με την Group Naval για τη ναυπήγηση 6 Φρεγατών FREMM

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Tόνισε ότι η εγχώρια προστιθέμενη αξία για πλοία υψηλής τεχνολογίας αποτελεί ποσοστό περί το 10%

Τη συμφωνία για ναυπήγηση έξι φρεγατών μεταξύ του γαλλικού Ομίλου Naval και των Ναυπηγείων Ελευσίνας επεσήμανε σε επικοινωνία με το Newmoney ο Νίκος Ταβουλάρης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι η Εγχώρια Προστιθέμενη Αξία για πλοία υψηλής τεχνολογίας αποτελεί ποσοστό περί το 10%.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή του την οποία κοινοποίησε σε ΣΕΝΕ και στον Διευθυντή του γραφείου ΥΕΘΑ Α. Βάλαρη και με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Newmoney αναφέρει:

«Διάβασα με μεγάλη προσοχή την ανάρτησή σας σχετικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις φρεγάτες. Συμφωνώ με την ανάλυση την οποία κάνετε. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν από το 2004 προβλέψει τα σημερινά αδιέξοδα. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας ενημερώσω ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν προχωρήσει σε Συμφωνία με την Group Naval (παλαιότερο όνομα DCNs) για τη ναυπήγηση 6 Φρεγατών FREMM που θα κατασκευαζόντουσαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Η Συμφωνία αυτή είχε την επίσημη έγκριση του Έλληνα Πρωθυπουργού με το Γάλλο Πρόεδρο όπως προκύπτει από επίσημο Κοινό Ανακοινωθέν (06.06.2008).

Σε ότι αφορά στην ικανότητα της Ελευσίνας να κατασκευάσει τις Φρεγάτες αυτές, επισυνάπτεται επιστολή του Προέδρου της γαλλικής εταιρείας μετά από επίσκεψή του μαζί με επιτελείο στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Δυστυχώς το Πρόγραμμα αυτό υπονομεύτηκε τότε από διάφορους ντόπιους και ξένους ανταγωνιστές και σήμερα κάποιοι ανέλαβαν δράση δυσφημώντας πέρα από κάθε δεοντολογία και λογική τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Εγχώρια Προστιθέμενη Αξία για πλοία υψηλής τεχνολογίας αποτελεί ποσοστό περί το 10%».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ταβουλάρης επισυνάπτει την επιστολή με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2005 του πρόεδρου και Γενικού Διευθυντή Jean-Marie Poimboeuf:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας και για την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων που είχαμε στις 1 και 2 Ιουνίου στην Αθήνα στη διάρκεια του οποίου είχαμε και την πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Ναυπηγείο σας στην Ελευσίνα. Είμαι πεπεισμένος για την ικανότητά σας να κατασκευάσετε Φρεγάτες FREMM στα Ναυπηγεία σας, καθώς και να συνδυάσετε τον κύριο εξοπλισμό μίας σύμπραξης στο Πρόγραμμα FREMM.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του προγράμματος, έχω εμπιστοσύνη στην δυνατότητα να θέσουμε τις βάσεις για μια μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών μας. Σε αναμονή της ε3πόμενης συνάντησής μας, παρακαλώ κύριε Πρόεδρε να δεχτείτε τα καλύτερα των αισθημάτων μου».

Διαβάστε ακόμη:

Lockdown: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία όλης της χώρας – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «βαθύ κόκκινο» (vid)

Όμιλος Βιοιατρική: Η επόμενη ημέρα, ο «διάδοχος» Γιώργος Σπανός και οι κινήσεις συγκέντρωσης

Σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν στις 13 Μαρτίου, τι ισχύει για Καθαρά Δευτέρα – Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά