Γιορτάζοντας 50 χρόνια έντονης δραστηριότητας και δυναμικής εξέλιξης στη ναυτιλία, ο Nίκος Βαφειάς είναι μία ανάσα από το να εισέλθει στο κλειστό κλαμπ των 100άρηδων όπου ανήκουν όσοι έχουν στόλο πάνω από 100 πλοία.

Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, φέρεται να προχώρησε σε άλλες τέσσερις αγορές πλοίων τους μέσα στους τελευταίους δυο μήνες ανεβάζοντας τα συνολικά αποκτήματα μέσω της Brave Maritime Corp σε συνολικά 20.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας πλοιοκτήτης αγόρασε, μετά από πολύ έντονο ανταγωνισμό, ένα ακόμη γιαπωνέζικο φορτηγό πλοίο σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Γιβραλτάρ. Το πλοίο θα μετονομαστεί που «ECO ANGELBAY».

Επιπροσθέτως αγόρασε και τρία suezmax, ένα εκ των οποίων είναι fully coated LR3. Θα μετονομαστούν σε SUEZ  FURY”, “SUEZ PROTOPIA” και “SUEZ ENCHANTED” όλα ναυπηγημένα στην Κορέα.

Πρόκειται για το 20ο συνολικά πλοίο που απέκτησε τους τελευταίους 12 μήνες ο Νίκος Βαφειάς σε ένα κρεσέντο επενδύσεων ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων που εντυπωσιάζει την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για τη ταχύτητα υλοποίησης και τη  δυναμική του.

Με τις αγορές αυτές η Brave Μaritime corp έχει αποκτήσει μέσα σε μόλις 12 μήνες επτά φορτηγά, πέντε νεότευκτα  MGC από την HYUNDAI στην Κορέα και 8 δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τρία είναι Medium Range Τankers, ένα Aframax και τέσσερα Suexmaxes.

Kαι τα 20 πλοία εντάσσονται στον ιδιωτικό σκέλος του Ομίλου Βαφειά ο οποίος αποτελείται από δύο εισηγμένες ναυτιλιακές στην αμερικανική χρηματαγορά τη StealthGas inc (από το 2005)και την Ιmperial Petroleum inc (από το 2021) και δυο private εταιρείες την Brave Maritime corp inc (από το 1972) και τη Stealth Maritime corps SA(από το 1999).

Μετά τις νέες αγορές ο στόλος του Ομίλου αποτελείται από 93 πλοία, αξίας, βάση του Vessels Value, άνω τον 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα:

Ενεργειακή κρίση: Το σχέδιο €300 δισ. της Κομισιόν – Εισαγωγές μη ρωσικού αερίου, ΑΠΕ και εξοικονόμηση ενέργειας

Ανισότητα στη Ναυτιλία: Οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 2% των ναυτικών

Όμιλος Τσάκου: Έβαλε παραγγελία για τη ναυπήγηση τεσσάρων containerships (pics)