Η Brave Maritime corp. συμφερόντων της οικογένειας Βαφειά παρέλαβε τέσσερα νέα υπερσύγχρονα πλοία μεταφοράς αμμωνίας 40.000 κυβικών εκατοστών από το ναυπηγείο της Hyundai στη Νότια Κορέα (eco merlin / eco wizard/ eco oracle/ eco sorcerer).

Τα πλοία αντιπροσωπεύουν τη νέα γενιά πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου με εξαιρετικά αποδοτικές μηχανές και διαθέτουν όλα τα τελευταία περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τις αξίες των πλοίων, παραγγέλθηκαν για 46 εκατ. το καθένα και τώρα αξίζουν πάνω από 70 εκατ. το καθένα , μια πολύ έξυπνη κίνηση από τον Νικόλα Βαφειά.

Επιπλέον, ο όμιλος έχει παραγγείλει 3 ακόμη πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου νέας γενιάς, ένα ακόμη αδελφό πλοίο 40.000 κυβικών μέτρων στην HMD για το α’ τρίμηνο του 2024 και δύο ακόμη πλοία 11.0000 κυβικών μέτρων υπό κατασκευή στην Ιαπωνία, ένα για παράδοση το 2025 και ένα το 2026.

Τους τελευταίους 18 μήνες η Brave Maritime έχει αποκτήσει τον εκπληκτικό αριθμό των 32 πλοίων που αποτελείται από 7 νεότευκτα Lng Carriers , 10 δεξαμενόπλοια (4 suezmax, 1 aframax και 5 product tankers) και 15 φορτηγά (8 capes, 1 supramax,2 kamsarmax και 3 handies).

Ανάμεσα στα 32 πλοία που αποκτήθηκαν τους τελευταίους 18 μήνες είναι και δύο kamsarmaxes το ECO CZAR και το ECO SIKOUSIS που κατασκευάστηκαν στην Οshima Japan το 2009 και το 2008 αντίστοιχα και η εταιρεία δνε ανακοίνωσε δημοσίως την απόκτησή τους. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των μεσιτών αυτά αγοράστηκαν συνολικά έναντι 31 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά τις πρόσφατες εξαγορές και παραδόσεις πλοίων, ο όμιλος αποτελείται από 91 πλοία, 40 πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου, 25 bulkers και 26 δεξαμενόπλοια τόσο αργού όσο και καθαρού πετρελαίου.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα: Τα «σώζουν» από το Κτηματολόγιο και τα «τσιμπάει» η εφορία

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα… Πάνου Καμμένου με επίκεντρο το «Μέγαρο» στη Λ. Συγγρού (pics)

Ολα του γάμου δύσκολα (Εφραίμ, Σαμαράς, Δένδιας), ο ανασχηματισμός της Μεζέβ και οι διαδικτυακές ανησυχίες της προεδρικής φρουράς Τσίπρα 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ