Ναυτιλία

Νίκος Βαφειάς: Κρεσέντο επενδύσεων με 15 πλοία αξίας 500 εκ.δολ. μέσα στο 2021

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Ο Έλληνας πλοιοκτήτης μέσω της Brave Maritime αγόρασε ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο MR λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος

Με μία ακόμη αγορά πλοίου  έκλεισε το 2021 ο Νίκος Βαφειάς. Ο Έλληνας πλοιοκτήτης μέσω της Brave Maritime αγόρασε ένα ακόμη δεξαμενόπλοιο MR. Πρόκειται για το 15ο συνολικά πλοίο που απέκτησε μέσα στο 2021 ο Νίκος Βαφειάς σε ένα κρεσέντο επενδύσεων ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων  που εντυπωσιάζει την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα για τη δυναμική του.

Το πλοίο είναι το  «ocean cosmos» 50.000 τόνων μεταφορικής ικανότητας ναυπηγημένο του 2008 στην Κορέα.  Θα μετονομαστεί σε  «Clean Nirvana»   Είναι το δεύτερο δεξαμενόπλοιο το οποίο αγοράζει ο Νίκος Βαφειάς από την πτωχευμένη πλέον  Οcean Τankers  της οποίας ο στόλος είναι στη Σιγκαπούρη.

Με την αγορά αυτή η Brave έχει αποκτήσει έξι φορτηγά  handies, πέντε νεότευκτα   MGC  και  4  δεξαμενόπλοια εκ των οποίων τρία Medium  Range tankers  και ένα Aframax. Kαι τα 15 πλοία εντάσσονται στον ιδιωτικό σκέλος του Ομίλου Βαφειά ο οποίος έχει δύο εισηγμένες ναυτιλιακές στην αμερικανική χρηματαγορά τη StealthGas και την Ιmperial Petroleum.Ο στόλος του Ομίλου αποτελείται από 50 LPG carriers 21 δεξαμενόπλοια και 14 φορτηγά φθάνοντας στο  σύνολο τα 85 πλοία.

Διαβάστε ακόμη

Bίκυ Σάφρα: Η Ελληνίδα χρυσή κληρονόμος και το δικαστικό θρίλερ για μια περιουσία 16 δισ. δολαρίων

Ρεύμα: Στο τραπέζι νέα μέτρα για την ανακούφιση καταναλωτών – Μεγαλώνει ο αριθμός των διακανονισμών, φόβοι για ανείσπρακτες οφειλές

Η μάχη των εργολάβων ξεκίνησε, η Πειραιώς θέλει την HSBC, τα 2 νέα πρόσωπα του ΤΧΣ, στη Eurobank μελετούν, το οικόπεδο Παρασκευαΐδη στη Συγγρού και μια κυρία φεύγει