Μιλώντας κατά την έναρξη της 10ης Συνόδου της Υποεπιτροπής Σχεδιασμού και Ναυπήγησης  Πλοίων του ΙΜΟ τη Δευτέρα, ο Γενικός Γραμματέας Αρσένιο Ντομίνγκεζ  βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να επαναλάβω την έντονη καταδίκη μου για τις επιθέσεις κατά της διεθνούς ναυτιλίας στην περιοχή και να ζητήσω την άμεση απελευθέρωση του Galaxy Leader και του πληρώματoς του”, δήλωσε.

Το πλοίο μεταφοράς οχημάτων  Galaxy Leader, ιδιοκτησίας της Ray Car Carriers και ναυλωμένο από τη NYK, δέχτηκε πειρατική επίθεση  από την πολιτοφυλακή των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, αρχίζοντας  μια κρίση που οδήγησε σε περισσότερες από 35 επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων τους επόμενους δύο μήνες. Το πλοίο και το 25μελές πλήρωμά του εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στην ελεγχόμενη από τους Χούθι Υεμένη.

“Θα συνεχίσω να επαναλαμβάνω τα τρία βασικά μηνύματά μου σχετικά με την κατάσταση: οι ναυτικοί είναι αθώα θύματα και η ασφάλειά τους είναι υψίστης σημασίας- η αρχή της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας θα πρέπει να διατηρηθεί και να επιτρέψει το ασφαλές εμπόριο βασικών αγαθών- και να καλέσω σε αποκλιμάκωση της κατάστασης”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας.

Διαβάστε ακόμη 

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» σήμερα 24/1 για Alfa Wood Πίνδος, αλλά και «επώνυμα» ακίνητα (pics)

«Πράσινο» για το νέο υπερπολυτελές «Six Senses Porto Heli» στην Αργολίδα (pics)

Πώς η ΔΕΗ θα πιάσει το «όνειρο» για €2,3 δισ. λειτουργικά κέρδη το 2026

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ