Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο όμιλος Βαφειά ο οποίος συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου του πλησιάζοντας τα 100 πλοία. Τα πιο πρόσφατα αποκτήματα είναι δύο φορτηγά πλοία μέσα στον Απρίλιο ναυπηγημένα σε γιαπωνέζικες γιάρδες το 2012. Πρόκειται για το AULAC VANGUARD και AMIRA MIRO.

Τον τελευταίο χρόνο ο όμιλος έχει αγοράσει 17 φορτηγά πλοία και πιο συγκεκριμένα 8 capes, 2 kamsarmax, 3 handies kai 4 supramax. Και τα 17 πλοία είναι ναυπηγημένα στην Ιαπωνία, στοιχεία εντυπωσιακά.

Ο όμιλος έχει εγκαταλείψει τις κινεζικές γιάρδες από το 2010 όταν και ναυπήγησε 4 aframax στη New Times και ένα capesize στην SWS!

Ο όμιλος έχει ακόμα δύο νεότευκτα να παραλάβει από την Ιαπωνία. Πρόκειται για δύο VMC μεταφορικής ικανότητας 11.000 κυβικών μέτρων με παραλαβή το 2025 και το 2026! Επίσης, μόλις παρέλαβε το τελευταίο από τα συνολικά πέντε ammonia carriers μεταφορικής ικανότητας 40.000 κυβικών μέτρων από τη Hyundai το οποίο ονομάστηκε ECO ENCHANTED.

Ο Όμιλος Βαφειά έχει τρεις εισηγμένες εταιρείες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, τις Stealthgas, Imperial Petroleum και C3is οι οποίες συνολικά το 2023 έκαναν τζίρο 360 εκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη να ανέρχονται στα 135 εκατομμύρια ενώ τα συνολικά της περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται στο 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις πέντε εταιρείες του ομίλου οι τέσσερις δεν έχουν τραπεζικά δάνεια ενώ η Stealthgas έχει μόνο 15% δανεισμό.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπάνες» έως και 60.000 ευρώ για τους αυθαίρετους της παραλίας

Αλλάζουν όλα στην εφορία με κατάργηση εγγράφων, βιβλίων και παραδοσιακών ελέγχων

Fly Over: Το μπλόκο του ΣτΕ και οι αβεβαιότητες του μεγάλου έργου  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ