Την ώρα που έπεφταν οι υπογραφές της ONEX με τη Cisco για την μετατροπή της Ελευσίνας σε «έξυπνα» ναυπηγεία, επτά πλοία βρίσκονται στις γιάρδες για επισκευή στη διάρκεια του μεσοδιαστήματος μέχρι την έκδοση απόφασης απο το Πρωτοδικείο Αθηνών για το σχέδιο εξυγίανσης που έχει υποβάλει η αμερικανικων συμφερόντων εταιρεία.

Πρόκειται για τα:

 • MV SANTY
 • MV CHRYSANTHE
 • MT LEMAN
 • MT ARCTIC
 • LPG GAZ SYNERGY
 • MV ROADRUNNER
 • MT ECOWIND

Παράλληλα στο ναυπηγείο της Σύρου βρίσκονται για επισκευή πεντε πλοία. Ειναι τα:

 • ΜV ANATOLI
 • MT CONTINUE BENGUELA
 • CV PACIFIC DALIAN
 • MV GRACE
 • MV ACHILLE

Συνολικα 12 πλοία βρισκονται στα δύο ναυπηγεία υπό την ΟΝΕΧ.

O όμιλος ONEX συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς το πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Ναυπηγείου Ελευσίνας, το οποίο αποτελεί ένα σημείο σταθμό στην ανάταση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα.

Πέραν τούτου, ο όμιλος στοχεύει να μετατρέψει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας σε ένα δυναμικό, σύγχρονο και καινοτόμο οικοσύστημα τεχνολογίας στη καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Μέσα από τη συνεργασία με τη CISCO, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας συνεχίζουν να αποτελούν ένα hub των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων για τη ναυτιλία, την ενεργειακή μετάβαση, την ασφάλεια και τον μετασχηματισμό της ευρύτερης περιοχής που έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, διαβεβαίωσε ότι η Αμερικανική Κρατική Επενδυτική Τράπεζα (DFC) έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την χορήγηση 125 εκατομμυρίων δολαρίων στα Ναυπηγεία:

Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και αναμένουμε νεότερα από το Κογκρέσο. Το δύσκολο ήταν να συντονιστούν όλες οι υπηρεσίες. Όλο αυτό έχει πλέον τελειώσει και έχουν ληφθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις». Μιλώντας για τη σύμπραξη Cisco-ONEX τόνισε ότι υπάρχει ένας εξαιρετικός ελληνο- αμερικάνικος συνδυασμός και υπογράμμισε ότι χρειάζονται τέτοια σημαντικά projects στην Ελλάδα. Είπε επίσης ότι αυτή συνεργασία θα επιτρέψει στα Ναυπηγεία να γίνου πιο έξυπνα και πιο αποδοτικά και ότι θα επωφεληθεί ο τεράστιος ελληνόκτητος στόλος στη ρότα προς την πράσινη μετάβαση:

«Το ναυπηγείο θα επισκευάζει ελληνικών συμφερόντων πλοία καθοδηγώντας τις προσπάθειες απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας» και κατέληξε λέγοντας: «Ήρθε η ώρα να φέρουμε τα Ναυπηγεία στον 21ο αιώνα».

Διαβάστε ακόμη

Η καλή πορεία της οικονομίας στρώνει το έδαφος για νέες παροχές μέχρι 1 δισ. ευρώ

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Η ασυμβίβαστη γαλαζοαίματη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έγινε 81 – Αυτή είναι η ζωή της 

Φορολογία: Τα πέντε κρίσιμα «μέτωπα» που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση 

Εκλογές 2023 

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ