Σε νέα τριετή χρονοναύλωση προχώρησε η Performance Shipping Inc. (NASDAQ: PSHG), ενισχύοντας περαιτέρω την ορατότητα των ταμειακών της ροών και «κλειδώνοντας» σημαντικά έσοδα σε μια περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας για την αγορά δεξαμενόπλοιων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω 100% θυγατρικής της, υπέγραψε συμφωνία time charter με την PBF Holding Company LLC, θυγατρική της εισηγμένης PBF Energy Inc. (NYSE: PBF), για το Aframax δεξαμενόπλοιο M/T P. Monterey, χωρητικότητας 105.525 dwt και κατασκευής 2011.

Το πλοίο ναυλώθηκε με μικτό ημερήσιο ναύλο 31.000 δολαρίων για περίοδο τριών ετών, με δυνατότητα απόκλισης συν/πλην 30 ημερών κατ’ επιλογή του ναυλωτή. Η έναρξη της ναύλωσης τοποθετείται στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ τα συνολικά μικτά έσοδα για την ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης εκτιμώνται σε περίπου 33 εκατ. δολάρια.

Η συμφωνία αυτή ανεβάζει το συνολικό ανεκτέλεστο έργο (backlog) της Performance Shipping σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, προσεγγίζοντας τα 349 εκατ. δολάρια, με βάση τα στοιχεία της 1ης Ιανουαρίου 2026.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Performance Shipping,  Ανδρέας Μιχαλόπουλος, χαρακτήρισε τη συμφωνία σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι η εξασφάλιση τριετούς απασχόλησης σε ανταγωνιστικό ναύλο και με αξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο επιβεβαιώνει τόσο την ποιότητα των υπηρεσιών όσο και τη δυνατότητα σύναψης συνεργασιών με μεγάλους ενεργειακούς ομίλους.

Όπως σημείωσε, η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη σε μια συντηρητική και πειθαρχημένη στρατηγική απασχόλησης, με έμφαση σε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμβόλαια χρονοναύλωσης και σταδιακές λήξεις, που εξασφαλίζουν σταθερά έσοδα και ευελιξία για μελλοντικές ανανεώσεις.

Με αυτή τη συμφωνία, η Performance Shipping ενισχύει τη θέση της στην αγορά των δεξαμενόπλοιων, διατηρώντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αξιοποιήσει επιλεκτικά νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, σε ένα περιβάλλον όπου η προβλεψιμότητα των εσόδων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αξία.

Διαβάστε ακόμη 

Στο Νταβός ο Μητσοτάκης: Επενδυτικό προσκλητήριο και ανησυχία για τον γεωπολιτικό «πυρετό» της Γροιλανδίας

Σε λειτουργία το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων: Δάνεια, χρέη και ιστορικό κακοπληρωτών με ένα κλικ

Αυτές είναι οι ηλικίες στη ζωή μας που ο εγκέφαλός μας αλλάζει

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα