Ναυτιλία

Πλακιωτάκης: Χρηματοδότηση €11,6 εκατ. για έργα στη Σητεία

  • newsroom


Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πρόκειται για έργα με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από πόρους του ΕΣΠΑ 5,7 εκατ. ευρώ

Χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους άνω των 11,6 εκατ. ευρώ έχει διασφαλίσει μέχρι στιγμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για έργα στη Σητεία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι χρηματοδοτήσεις αυτές αφορούν στην υλοποίηση σημαντικών λιμενικών έργων υποδομής που μεταβάλλουν άρδην τη φυσιογνωμία της περιοχής, ενισχύοντας δυναμικά το τουριστικό προφίλ της, αλλά και στη διασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης ακτοπλοϊκής σύνδεσής της για την περίοδο 2021 – 2027.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Σητείας, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της περιοχής, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε:

«Πέρα από τις ήδη συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που έχουμε ανακοινώσει για τον δήμο, τις πλωτές προβλήτες, έργο το οποίο θα βοηθήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τον θαλάσσιο τουρισμό στην πόλη μας, ανακοινώνουμε δύο πολύ σημαντικά έργα.

»Είναι το έργο προστασίας της ακτογραμμής, ανατολικά του λιμανιού της Σητείας συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ., με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρόκειται για τρεις υφάλους – κυματοθραύστες παράλληλα της ακτογραμμής, που η τοποθέτησή τους θα ξαναζωντανέψει την παραλία.

Επίσης, πρόσθεσε: «Διασφαλίσαμε 1 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ για τη βελτίωση του παλιού λιμανιού της πόλης. Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, το υπουργείο έχει διασφαλίσει από πόρους του ΕΣΠΑ 5,7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιακών αναγκών της Σητείας για την περίοδο 2021 – 2027».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μεραμβελιωτάκης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αλιαμάκης, Ελένη Πλατανάκη, Νίκος Μακρυνάκης, Γιάννης Παπαδάκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σητείας Μιχάλης Αντωνιδάκης, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μαρία Νικητάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Σταύρος Συλλιγαρδάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Κώστας Λυμπερίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κουρουπάκης, Νίκος Καραμανωλάκης, Λεωνίδας Τερζής, Μαρία Γιαννακάκη και Γιάννης Σκαρβελάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα – ΕΝΦΙΑ: Άλλαξε ο χάρτης περιουσιών και φόρων από «τακτοποιήσεις», Airbnb και μεταβιβάσεις

«Workation» από την Ελλάδα προτείνει στους Βρετανούς η TUI – Πόσο κοστίζουν τα «πακέτα»

Greek Shipping Hall of Fame: Η ναυτιλία αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του μέλλοντος (pics)