«Η Σύμβαση Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων της χώρας προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών» ανέφερε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Πλακιωτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την «Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.” – Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”».

Ο κ. Πλακιωτάκης, που επί ημερών του ως υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καταρτίσθηκε η Σύμβαση Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δήλωσε ότι είναι «ευτυχής που με το σημερινό νομοσχέδιο ολοκληρώνεται η προσπάθεια παραχώρησης του 67% των μετοχών του ΟΛΗΓ ΑΕ» έναντι όπως σημείωσε «ενός υψηλού τιμήματος, των 84 εκατ. ευρώ».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεκινάει μια πορεία επενδύσεων, ανάπτυξης, αναβάθμισης, ενίσχυσης του οικονομικού αποτυπώματος του λιμανιού, νέες θέσεις εργασίας, αύξησης επιβατικής και εμπορικής κίνησης, ενίσχυσης του γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού ρόλο του». Ο κ. Πλακιώτακης επισήμανε ότι «η Συμφωνία αυτή είναι σημαντική και για την τοπική κοινωνία καθώς τα τμήματα της χερσαίας ζώνης του λιμένα που δεν συνάδουν ή απαιτούνται για την ομαλή του ή για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, αυτά παραχωρούνται στους δήμους».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί και να υπογραφεί η Σύμβαση αυτή και σήμερα να έρθει για Κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων.

 Διαβάστε ακόμη

Πακέτο μέτρων με στοχευμένες παρεμβάσεις από τη ΔΕΘ: Αυξήσεις 3,5% στις συντάξεις από το 2024

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Πάει καλά η ελληνική οικονομία – Είμαι αισιόδοξος»

Η ΔΕΘ, οι αστυνομικοί των VIP, οι… σφαγμένοι, η βουτιά της αγοράς και το βραχυκύκλωμα του καζίνο 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ