Χθες σε μια ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2022, η Gastrade και η Gaslog βραβεύθηκαν από την DNV, τον κορυφαίο ανεξάρτητο νηογνώμονα στον κόσμο, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης στο γεγονός ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις ανέπτυξαν και προχωρούν στην υλοποίηση της υπερσύγχρονης Πλωτής Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης, που αναμένεται να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη όχι μονάχα της χώρας μας αλλά ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Gastrade, κ. Κωστής Σιφναίος και εκ μέρους της GasLog Ltd. ο Chief Operating Officer, κ. Κώστας Καραθάνος.

«Αυτό θα είναι το πρώτο FRSU που θα αναπτυχθεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα και αποτελεί ζωτικό μέρος της οικοδόμησης της ενεργειακής ασφάλειας και της ενίσχυσης της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η DNV είναι περήφανη που παίζει ρόλο στην παροχή βοήθειας σε όλες τις φάσεις κατά την ανάπτυξη του έργου καθώς και ως συνεργάτης ταξινόμησης», επεσήμαναν οι εκπρόσωποι  του νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα:

Δημόσιο: «Κόφτης» στα κονδύλια ενέργειας για τους σπάταλους φορείς – Τι θα γίνει με τον φωτισμό στους Δήμους

Ακραίες απειλές Ερντογάν για απόβαση στα ελληνικά νησιά: «Δεν αστειευόμαστε»

Αυξήσεις επιτοκίων: Πόσο θα κοστίσει στους δανειολήπτες η απόφαση της ΕΚΤ