Σε ενίσχυση των δεσμών που ήδη έχει με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα προχωρά η ινδικών συμφερόντων εταιρεία Safe Lanes η οποία εξειδικεύεται στον τομέα της ασφάλειας των πλοίων, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ναυτιλιακές εταιρίες, οργανώνοντας υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα στελέχη τους, προετοιμάζοντας τα πληρώματα και τα πλοία για όλων των ειδών επιθεωρήσεις (PSCs, OCIMF, RIGHTSHIP, κλπ) και προτείνοντας λύσεις σε θέματα ασφαλείας και ομαλής λειτουργίας, αξιοποιώντας σύγχρονα λογισμικά συστήματα.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, ο capt. Vijay Bist Director – Business Development & Operations της εταιρείας, αναφέρθηκε στις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει η SAFE LANES για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πελάτες της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το βραβείο των Lloyd’s List Asia Pasific Awards του 2019 αλλά και η διάκριση με το Indian Achivments Award του 2022.

Με τη σειρά του ο Rachit Jain, Founder & Managing Director της SAFE LANES, μίλησε για τη μακροχρόνια συνεργασία του με τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες και στις στενές σχέσεις τους που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και εκτίμηση. Μίλησε επίσης για την πρόθεση του να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς με συνεχή παρακολούθηση των διεθνών κανονισμών και των βέλτιστων πρακτικών.

Όπως επεσήμαναν οι επικεφαλής της εταιρείας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, το όραμά της είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεθοδολογίας υψηλής συνέργειας, που να δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να διαχειρίζονται τα πλοία τους με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Έχοντας κατανοήσει και προσδιορίσει με επάρκεια τις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία. Παράλληλα, μέσω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών της προγραμμάτων βελτιώνει τις γνώσεις των στελεχών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων σ’ ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, ενημερώνοντάς τα για τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτά και ωθώντας τα να υιοθετήσουν την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών.

Ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο τριών βημάτων κατά την εκτέλεση των εργασιών της, η SAFE LANES προσαρμόζει τις υπηρεσίες της έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών τους. Αρχικά, οι ναυτιλιακές εταιρίες καλούνται να απαντήσουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο ερωτηματολόγιο. Οι απαντήσεις τους αναλύονται προκειμένου να εντοπιστούν οι ανάγκες τους και στη συνέχεια τα στελέχη της SAFE LANES τους προτείνουν λύσεις προσαρμοσμένες ακριβώς στα δεδομένα της επιχείρησης τους.

Στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών η SAFE LANES πραγματοποιεί ελέγχους, εκτιμήσεις, επιθεωρήσεις και έρευνες συγκεκριμένων περιστατικών. Στη διάρκεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων παρέχει γνώσεις πάνω συστήματα ασφαλούς διαχείρισης, εκτίμηση επικινδυνότητας, που οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα και τέλος την προβλεπόμενη εκπαίδευση για το προσωπικό των γραφείων και των πλοίων, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Όλα τα παραπάνω κατατείνουν στη μεγιστοποίηση της ασφαλούς διαχείρισης των πλοίων και στην αποτελεσματική εκμετάλλευσή τους καθώς επίσης και στην διαρκή εκπαίδευση των στελεχών πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας. Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχει στους πελάτες της συγκαταλέγονται έλεγχοι: πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο (Navigation Assessment & Audit), απομακρυσμένης πλοήγησης (Remote Navigational Assessment &Audit), έλεγχοι φορτίου, πρόσδεσης, μηχανοστασίου, (Cargo, Mooring, Engineering Audits).

Πραγματοποιεί επίσης ελέγχους περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ενεργειακούς ελέγχους και ελέγχους κυβερνοασφάλειας καθώς και αξιολόγηση πλοήγησης εντός λιμένα (from Pilot Station to Berth) και εφαρμογής ECDIS. Διενεργεί αναλύσεις VDR, επιθεωρήσεις πριν από τη ναύλωση, επιθεωρήσεις ασφάλειας και ποιότητας πλοίων, έρευνες κατάστασης πλοίων και προαγοράς πλοίων, έρευνες καυσίμων, διερευνήσεις συμβάντων τόσο με φυσική παρουσία όσο και εξ αποστάσεως (Incident Investigations).

Παρέχει επίσης Safety Management System και Integrated Management System, προχωρημένου επιπέδου και προσαρμοσμένα τόσο στον εκάστοτε πελάτη όσο και στις ανάγκες της αγοράς και άλλων δρώντων (π.χ. Oil Majors). Μέσω της έγκυρης επιστημονικής μεθοδολογίας που χρησιμοποιεί, εγγυάται την εξάλειψη παγίδων και σφαλμάτων και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα του κλάδου και τις βέλτιστες πρακτικές.

Τέλος, αναπτύσσει απλοποιημένα συστήματα διαχείρισης ασφαλείας βασισμένα στο Tanker Management and Self-Assessment (TMSA), στο Database Management System (DBMS) αλλά και σε κάθε κανονιστικό πλαίσιο ενδιαφέροντος.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται το νέο «λαϊκό» τιμολόγιο ρεύματος με διεύρυνση των δικαιούχων του Κοινωνικού Τιμολογίου

Παγώνη για κορωνοϊό: Έχουν αρχίσει τα κρούσματα – Στην Ελλάδα η παραλλαγή Pirola (vid)

Φυσικό αέριο: Chevron και απεργοί ένα βήμα πριν από τη συμφωνία στην Αυστραλία (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ