Η ENERGOS Infrastructure, μια εταιρεία LNG με έδρα τις ΗΠΑ εταιρεία υποδομών, απέκτησε δύο πλωτά μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης από την Dynagas του Γιώργου Προκοπίου έναντι συνολικού τιμήματος 1 δισ. δολ.

Οι δύο FSRUs, κατασκευής 2021, χωρητικότητας 174.000 κ.μ. Transgas Power (IMO: 9861809) και Transgas Force (IMO: 9861811) – είναι μακροχρόνια ναυλωμένα στη γερμανική κυβέρνηση, και θα μετονομαστούν σε Energos Power και Energos Force, δήλωσε η εταιρεία.

«Η αξιόπιστη ενεργειακή υποδομή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και τη μείωση της εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε ο επικεφαλής της Energos Infrastructure διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής Arthur Regan.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποκτήσουμε αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία στην λειτουργία στη Γερμανία, τα οποία πιστεύουμε ότι θα εδραιώσει την Energos ως κορυφαία ναυτιλιακή εταιρεία υγροποιημένου φυσικού αερίου εταιρεία υποδομών και υποστηρίζει περαιτέρω την προσπάθειές μας να φέρουμε καθαρότερη, πιο αξιόπιστη ενέργεια στην πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η εξαγορά αυξάνει τον στόλο LNG της Energos σε 13 πλοία, που αποτελείται από εννέα FSRUs, δύο πλωτά πλοία αποθήκευσης και δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η Energos είναι μια κοινοπραξία που ελέγχεται κατά πλειοψηφία από κεφάλαια που διαχειρίζεται η αμερικανική εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Apollo και ο εισηγμένος στο Nasdaq μέτοχος μειοψηφίας New Fortress Energy.

«Παρέχοντας ενισχυμένη ενεργειακή ασφάλεια και επιτρέποντας παραγωγή ενέργειας με λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι βασικές προτεραιότητες  της Apollo να συμβάλει στην προώθηση μιας πιο βιώσιμης μέλλον και πιστεύουμε ότι η εφαρμογή αυτών των νέων πλοίων  μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της Γερμανίας», δήλωσε ο εταίρος της Apollo Brad Fierstein.

Το Energos Force σχεδιάζεται να λειτουργήσει υπό την Deutsche Energy Terminals στο λιμάνι του Stade, ενώ η Energos Power έχει μεταβιβαστεί στην Deutsche Regas και είναι προβλέπεται να λειτουργήσει στο λιμάνι του Mukran.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Ως τον Μάρτιο θα έχει φανεί η αποκλιμάκωση στις τιμές

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για χορήγηση βεβαίωσης οφειλών

Κακοκαιρία: Σταδιακή εξασθένηση των έντονων φαινομένων – Το Σάββατο το δεύτερο κύμα ψύχους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ