Ναυτιλία

Seanergy: Παρέλαβε το 17ο φορτηγό πλοίο ενισχύοντας τον στόλο της

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε και την επιτυχή σύναψη δανείου συνδεόμενου με τη βιωσιμότητα με την Τράπεζα Πειραιώς

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Seanergy Maritime Holdings Corp παρέλαβε και χρονοναύλωσε ένα ακόμα Capesize, ανεβάζοντας τη δύναμη του στόλου της στα 17, συνολικής χωρητικότητας τριών εκατομμυρίων τόνων.

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχή σύναψη δανείου συνδεόμενου με τη βιωσιμότητα με την Τράπεζα Πειραιώς.

Πρόκειται για την πρώτη ναυτιλιακή χρηματοδότηση με ενσωματωμένα κριτήρια ESG από ελληνική τράπεζα και πιο συγκεκριμένα από την Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη δέσμευσή της για εναρμόνιση της επιχειρηματικής της στρατηγικής με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην χρηματοδότηση της ελληνόκτητης εμπορικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με τους όρους της χρηματοδότησης ύψους 16,85 εκατ. δολαρίων, δίνονται κίνητρα στην εταιρία για σταδιακή μείωση των εκπομπών CO2 του χρηματοδοτούμενου πλοίου.

Ο Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και CEO της εταιρείας δήλωσε για την ενίσχυση του στόλου:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την τελική παράδοση του 17ου σκάφους μας capesize σε έναν εξαιρετικό χρόνο για τη ναυλαγορά. Το Dukeship έχει ήδη ξεκινήσει τη χρονοναύλωση του με έναν παγκοσμίου φήμης ναυλωτή.

Ο στόλος μας είναι πλέον 100% σε περίοδο απασχόλησης.

Ο τρέχων δείκτης Baltic Capesize είναι 37.600 $ την ημέρα.

Τέλος, το πρόσφατο κλείσιμο της δανειακής διευκόλυνσης που συνδέεται με τη βιωσιμότητα επαναλαμβάνει τη σταθερή δέσμευσή μας στην ESG».

Διαβάστε ακόμη:

Ξεχάστε τα βιογραφικά: Αυτό είναι το προσόν που «κερδίζει» τους εργοδότες

JP Morgan: Η επενδυτική στρατηγική για το 2022 – Ποιες μετοχές θα ευνοηθούν – Tι βλέπει για την Ελλάδα