H Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συναντήθηκε εχθές με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας κ. Jung Il Lee, τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κορέας και Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου της Κορέας, κ. Chey, Tae-Won, καθώς και με τον Αντιπρόεδρο της Hyundai Heavy Industries, κ. Sam H. Ka.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στο ναυτιλιακό κλάδο.

Οι δεσμοί, κυρίως στη ναυτιλία, μεταξύ Ελλάδας και Νότιας Κορέας είναι μακρόχρονοι και ολοένα πιο ισχυροί. Οι προοπτικές περαιτέρω ενδυνάμωσης είναι ευοίωνες με εστίαση και στον τεχνολογικό τομέα λόγω της ψηφιοποίησης της ναυτιλίας αλλά και στην εξεύρεση τρόπων μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος στη ρότα για την πράσινη μετάβαση.

Στην Κορέα ναυπηγείται ένα μεγάλο μέρος του νέου ελληνόκτητου στόλου, με την αξία των πλοίων ελληνικών συμφερόντων που βρίσκονται στα βιβλία παραγγελιών των κορεατικών ναυπηγείων να ανέρχεται σε 18,8 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το 33% των νεότευκτων ελληνικών πλοίων από τo 1971 και έπειτα έχει ναυπηγηθεί σε κορεατικές γιάρδες.

Η ναυπηγική βιομηχανία της Κορέας άνθησε λαμβάνοντας την πρώτη της παραγγελία από την Ελλάδα το 1971, από τον Γιώργο Λιβανό. Σήμερα, οι δύο χώρες έχουν δημιουργήσει μια ισχυρή εταιρική σχέση στον τομέα αυτό. Πάνω από το 70% των συνολικών παραγγελιών ελληνικών πλοίων πηγαίνουν σε κορεατικά ναυπηγεία.

Διαβάστε ακόμη  

Κλιματική Αλλαγή: Οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα ανά κάτοικο συνεχίζουν να αυξάνονται στις G20  

Στέλιος Χατζηιωάννου: «Πάει καλά η ελληνική οικονομία – Είμαι αισιόδοξος»  

Η ΔΕΘ, οι αστυνομικοί των VIP, οι… σφαγμένοι, η βουτιά της αγοράς και το βραχυκύκλωμα του καζίνο   

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ