Ναυτιλία

TEN: Έσοδα $100 εκατ. από τη ναύλωση του νεότευκτου TENERGY

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η εταιρεία συμφερόντων Νίκου Τσάκου έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, εκτός από το LNG carrier το οποίο παρελήφθη, ένα suezmax shuttle δεξαμενόπλοιο και τέσσερα aframax δεξαμενόπλοια

Χρονοναυλώθηκε άμεσα από μεγάλο ναυλωτή για απασχόληση διάρκειας πέντε ετών το νεότευκτο LNG carrier «TENERGY» το οποίο παρέλαβε η Tsakos Energy Navigation πριν από λίγες ημέρες από τα ναυπηγεία της Hyundai στη Νότιο Κορέα.

Το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου θα φέρει έσοδα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία κατά τη διάρκεια της ναύλωσής του. Είναι μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων στο οποίο υψώθηκε η ελληνική σημαία και είναι επανδρωμένο με Έλληνες ναυτικούς. Είναι dual class και παρακολουθείται από τον νορβηγικό νηογνώμονα DNV και τον γαλλικό BV.

Το TENERGY είναι ναυπηγημένο βάσει των πιο σύγχρονων προδιαγραφών που υπάρχουν σήμερα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και οι οποίες εφαρμόζονται μετά το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουν τις προϋποθέσεις που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου και τις προϋποθέσεις για λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Η ΤΕΝ έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, εκτός από το LNG carrier το οποίο παρελήφθη, ένα suezmax shuttle δεξαμενόπλοιο και τέσσερα aframax δεξαμενόπλοια με μηχανές καύσης διπλού καυσίμου δηλαδή και πετρελαίου κίνησης και φυσικού αερίου.

Η εταιρεία έχει στόλο από 71 πλοία συνολικής χωρητικότητας οκτώ εκατομμυρίων τόνων dw.

Διαβάστε ακόμα

«Έμφραγμα» στα συμβολαιογραφεία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Τζόκοβιτς: Κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά το «όχι» στο εμβόλιο – Οι χρυσές συμφωνίες με χορηγούς (pics)

Νέα φορολοταρία: Ποιοι θα κερδίζουν τα 100.000 ευρώ και ποιοι αποκλείονται