Ναυτιλία

Θεόδωρος Βενιάμης: Καλοδεχούμενη η Cosco αλλά να μην καταστρέψει το ναυτιλιακό cluster

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Το cluster της ναυτιλίας είναι πηγή ζωής και πρέπει να συνεχιστεί δήλωσε ο κ. Βενιάμης

Βολές προς την Cosco εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Είπε ότι είναι καλοδεχούμενη αλλά ζητησε να αφήσει και το ελληνικό ναυτιλιακό Cluster να αναπτυχθεί μετά και τις θετικές εξελίξεις με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

«Καλοδεχούμενη είναι η Cosco είναι πολύ θειτκή η παρουσία της στην Ελλάδα, έχει αυξήσει το εμπόριο εμπορευματοκιβωτίων ως hub, όμως παράλληλα υπάρχει και το cluster της ναυτιλίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προμηθευτές της ναυτιλίας οι οποίες πρέπει να παραμείνουν εκτός των βλέψεων της Cosco και αυτό το έχω μεταφέρει και στην κυβέρνηση» είπε στην εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων.

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόσθεσε: «H Cosco είναι καλοδεχούμενη, μια χαρά κάνει τη δουλειά της, όμως ας μείνει σε αυτή τη δουλειά και να μην καταστρέψουμε το clsuster της ναυτιλίας. Και δεν είναι μόνο η φορτηγός ναυτιλία. Είναι και η ακτοπλοΐα. Το cluster είναι πηγή ζωής και πρέπει να συνεχιστεί. Μετά την εκκίνηση και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα είναι πολύ χρήσιμο για την εμπορική ναυτιλία και την ακτοπλοΐα»

Διαβάστε ακόμα:

«Έρχονται» οι πρώτες ενεργειακές κοινότητες στην Κρήτη

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Αναμονή για τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών (vid)

Φλόριντα: Μακάβριος απολογισμός από την κατάρρευση της πολυκατοικίας