Ναυτιλία

Το πρώτο τηλεχειριζόμενο ρυμουλκό παγκοσμίως

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Στόχος του  RECOTUG είναι να αναπτύξει ένα τηλεχειριζόμενο ρυμουλκό που θα είναι σε θέση να εκτελεί μια πλήρη  ρυμούλκηση με όλες τις λειτουργίες να ελέγχονται από ένα απομακρυσμένο θάλαμο επιχειρήσεων

Η Svitzer που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ρυμουλκών, η Kongsberg Maritime και o αμερικανικός νηογνώμονας ABS  υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη του RECOTUG, του πρώτου τηλεχειριζόμενου ρυμουλκού στον κόσμο.

Κάθε οργανισμός προσφέρει μια μοναδική εμπειρία και προοπτική: Η Svitzer φέρνει επιχειρησιακή εμπειρία. Το Kongsberg φέρνει συστήματα τηλεχειρισμού και την αυτόνομη τεχνολογία. και το ABS παρέχει οδηγίες για έγκριση του όλου σχεδίου βάσει των κανονισμών.

Στόχος του  RECOTUG είναι να αναπτύξει ένα τηλεχειριζόμενο ρυμουλκό που θα είναι σε θέση να εκτελεί μια πλήρη  ρυμούλκηση με όλες τις λειτουργίες να ελέγχονται από ένα απομακρυσμένο θάλαμο επιχειρήσεων που θα βρίσκεται στη στεριά και πιο συγκεκριμένη στην Κοπεγχάγη.

«Ενώ απέχουμε αρκετά χρόνια από το να βλέπουμε ρυμουλκά να  λειτουργούν εξ αποστάσεως χωρίς πλήρωμα  , δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η προηγμένη αυτονομία προχωρά γρήγορα στη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε ο Ingrid Uppelschoten Snelderwaard, COO, Svitzer.

Διαβάστε ακόμη:

Πρωτογενές έλλειμμα €1,5 δισ. φέρνει η «βουτιά» 16% στα έσοδα

Έγινε η φορολοταρία Ιανουαρίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Ελληνικό: Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής μεταξύ Lamda-ΤΑΙΠΕΔ «τους επόμενους μήνες» βλέπει η Κομισιόν

Απόρρητο Απόρρητο