Την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ελλάδας εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης στη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στην οικία του στο πλαίσιο της Έκθεσης των Ποσειδωνίων. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «η Ελλάδα έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευκαιριών για τις εταιρείες που θέλουν να έρθουν και να επενδύσουν και να αναπτυχθούν. Δεν είναι μόνο ένα υπέροχο μέρος να ζεις αλλά και ένα υπέροχο μέρος να κάνεις μπίζνες.

«Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδα ανέβηκε επίπεδο. Η Αλεξανδρούπολη έγινε σημαντικός διάδρομος για μεταφορά στρατιωτικού υλικού και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο . Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη δραστηριότητα και μεταφέρουν υλικό μέχρι τη Μαύρη Θάλασσας. Είναι σημαντική και ως ενεργειακό κέντρο όχι μόνο για την ενεργειακή της ανεξαρτησία αλλά και για να προμηθεύει με ενέργεια και τα Βαλκάνια. Όταν οι ΗΠΑ αναζητούν συνεργάτη για να λύσουν προβλήματα στρεφόμαστε σε αυτή την Δημοκρατία. Είναι πυλώνας σταθερότητας».

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρέσβης επεσήμανε:

«Η Ελλάδα είναι υπ’ αριθμόν ένα σε πολλά πράγματα. Πριν χιλιάδες χρόνια εφηύρε και δημιούργησε. Όλα τα μεγάλα πράγματα προήλθαν από αυτή τη χώρα. Και δεν σταματάμε να εκτιμάμε την πλούσια κληρονομιά που αυτή η μεγάλη χώρα μας άφησε. Νιώθω τρομερά υπερήφανος να είμαι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα αλλά είμαι πάντα αυτό το μικρό το παιδί από τον Πλάτανο.

Θέλω να χαιρετήσω τους εκπροσώπους της ναυτιλίας, τον κο και την κα Προκοπίου, την κα Τραυλού και τον Κωστή Φραγκούλη πρόεδρο του Propeller Club Port of Piraeus ο οποίος με έκανε τιμητικό μέλος του Club. Κωστή, είστε συνεργάτες σε πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις και υποστηρικτές των προσπαθειών της πρεσβείας στην προσπάθειά της να επεκτείνει και να ενδυναμώσει τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις» και συνέχισε:

«Γιορτάζουμε την 27η Διεθνή Έκθεση των Ποσειδωνίων η οποία επέστρεψε δυναμικά και απέδειξε στην πράξη ότι δικαίως είναι η κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως. Και κατά κάποιο τρόπο συμβολίζουν την Ελλάδα. Η Ελλάδα επέστρεψε δυνατότερη από ποτέ. Στέκεται στα πόδια της και σας ορκίζομαι ότι τα καλύτερα χρόνια θα έρθουν.

Συνόδευσα τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και είδα τη θερμή υποδοχή που του έγινε και τη συνεργασία με τον Πρόεδρό μας. Ο πατέρας μου μού έλεγε: «Όχι λόγια παιδάκι μου αλλά έργα». Και με έργα έχουν δείξει τον σεβασμό που οι ΗΠΑ έχουν για την Ελλάδα. Και αυτό γιατί είστε αξιόπιστοι. Είναι τα φιλότιμο που έχουν οι Έλληνες το οποίο δεν βρίσκεις αλλού. Οι άλλοι λαοί γιορτάζουν τη νικηφόρα λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όμως οι Έλληνες γιορτάζουν την είσοδό τους σε αυτόν. Γιατί αυτό σημαίνει φιλότιμο. Είδαν ότι ο φασισμός έπρεπε να νικηθεί για το καλό της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες πέτυχαν την πρώτη νίκη επί του φασιστικού Άξονα και έδωσαν ελπίδα στον κόσμο. Αν δεν ήταν η Ελλάδα νομίζω ότι τον πόλεμο θα τον είχαν κερδίσει οι Γερμανοί. Η Ελλάδα είναι σημαντική».

Διαβάστε ακόμη:

Δημόσιο: «Κόφτης» στα κονδύλια ενέργειας για τους σπάταλους φορείς – Τι θα γίνει με τον φωτισμό στους Δήμους

Με 35 εκατ. ευρώ στην Prodea AEEAΠ το πρώην κτίριο της L.P. Ellinas στο Μαρούσι (pic)

Η μάχη της Δωδώνης, τα δυο διαζύγια και το buzzer beater για το σπίτι