Με 35 εκατ. ευρώ περνά στο χαρτοφυλάκιο της  Prodea Investments AEEAΠ το κτίριο γραφείων πρώην ιδιοκτησίας της L.P. Ellinas στο Μαρούσι, ένα από τα πιο γνωστά συγκροτήματα, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της EY.

Το ακίνητο κατακυρώθηκε την περασμένη Τρίτη στην εταιρεία, μέσω ελεύθερης πώλησης στο πλαίσιο διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, δεδομένου ότι στις αρχές της εβδομάδας εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που αναμενόταν σε συνέχεια της συζήτησης στο Πρωτοδικείο Αθηνών των σχετικών υποθέσεων ελεύθερης εκποίησης ακινήτων, με επισπεύδουσα την doValue.

Πρόκειται για ένα από τα τρία μεγάλα κτίρια γραφείων, με συνολική αξία άνω των 100 εκατ. ευρώ που είχε διαθέσει στην αγορά η εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων, με το πλεονέκτημα του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού στην «καρδιά» του επιχειρηματικού κέντρου του Αμαρουσίου. Τα τρία ακίνητα, με μισθωτές την EY, την Bayer με τον όμιλο Fourlis και τα Ελληνικά Πετρέλαια, είχαν προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρών παικτών του εγχώριου real estate και όχι μόνο, ωστόσο οι δύο εισηγμένες Επενδυτικές Ακινήτων Prodea και Trastor και τα Ελληνικά Πετρέλαια, λόγω εύλογου ενδιαφέροντος ως μισθωτής, είχαν ξεχωρίσει.

Το συγκεκριμένο ακίνητο που πέρασε στην ιδιοκτησία της Prodea ΑΕΕΑΠ (οριζόντια ιδιοκτησία – Κτίριο Α) βρίσκεται επί των οδών Χειμάρρας 8 και Γραβιάς στο επιχειρηματικό κέντρο του Αμαρουσίου και η εύλογη αξία του, σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που πραγματοποίησαν οι ανεξάρτητοι εκτιμητές, ανερχόταν σε 34,1 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον ότι στα χέρια της Trastor AEEAΠ μέσω επίσης της διαδικασίας ελεύθερης πώλησης ανακοινώθηκε κι επισήμως ότι πέρασε το έτερο ακίνητο, αυτοτελές κτίριο γραφείων συνολικού εμβαδού 16.795 τ.μ. επί της συμβολής των οδών Σωρού 18-20 και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου με τίμημα 27,05 εκατ. ευρώ, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της της Fourlis και της Bayer Hellas, ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις για το τρίτο κτίριο γραφείων.

Όπως αναφέρεται σχετικά «και τα τρία κτίρια επωφελούνται από την πλεονεκτική ευρύτερη περιοχή, καλή ορατότητα και εύκολη πρόσβαση με ιδιωτικά και δημόσια μέσα μεταφοράς. Βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του δήμου, σε απόσταση «αναπνοής» από τη λεωφόρο Κηφισίας και τον οδικό κόμβο Κηφισίας (Δαχτυλίδι)».

Διαβάστε ακόμη: 

Δημόσιο: «Κόφτης» στα κονδύλια ενέργειας για τους σπάταλους φορείς – Τι θα γίνει με τον φωτισμό στους Δήμους

Σιάμισιης: Έρχονται νέες εξαγορές το επόμενο δίμηνο που θα ενισχύσουν την πράσινη στροφή των ΕΛΠΕ

Γιώργος Δεσύλλας: Η FlexCar θα γίνει «μονόκερος» με ρεκόρ ταχύτητας για την Ελλάδα (pics)