«Είναι υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για τον κορωνοϊό, μαζί με άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής», δήλωσε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, μετά την είδηση ότι είμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της ΕΕΕ σημείωσε ότι «αυτό θα διασφαλίσει ένα περιβάλλον χωρίς κορωνοϊό για τους ναυτικούς, που εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού, καθώς και τη διευκόλυνση των αλλαγών και του επαναπατρισμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθεί σοβαρά, προστατεύοντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου». Ο κ. Βενιάμης τόνισε επίσης ότι όλοι «είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι σε όλους τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, τους ήρωες αυτής της άνισης μάχης, τους γιατρούς, το νοσοκομειακό προσωπικό, τους επιστήμονες και άλλους, αλλά και στους ναυτικούς μας που εργάζονται ακούραστα μέρα και νύχτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Πρόσθεσε επίσης ότι «όλοι παρακολουθούμε με μεγάλο θαυμασμό και αγωνία τις σημαντικές προσπάθειες και την πρόοδο που έχει σημειωθεί για τον τερματισμό αυτού του εφιάλτη και κοιτάμε πια το μέλλον με αισιοδοξία μετά την είδηση ότι είμαστε πολύ κοντά στην κυκλοφορία εμβολίων για το COVID-19».

Διαβάστε ακόμη

Ψάλτης (Alpha Bank): «Καταλύτης για την ανάπτυξη και την απασχόληση η Διπλή Ανάπλαση»

Κοινωνικό μέρισμα 2020: Γιατί φέτος δεν θα δοθεί σε όλους – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αεροπορικές εταιρείες: Τι θα γίνει με τις πτήσεις για Ελλάδα τα Χριστούγεννα