Η βράβευση τεσσάρων γυναικών δύο από τον ιδιωτικό τομέα και δύο από το Λιμενικό Σώμα για την συνολική τους παρουσία η κάθε μίας τον τομέα της, αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός στην εκδήλωση που διοργάνωσε, το βράδυ της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου η WISTA Hellas-Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας και του Εμπορίου.

Το αιτιολογικό των βραβεύσεων ανέφερε η πρόεδρος της WISTA Hellas, Έλπη Πετράκη η οποία πρόσφατα εξελέγη πρόεδρος και της WISTA International:

“Το «Leadership Award» απονεμήθηκε στη Λιόνα Μπαχά και στη Μαρία Λιβανού είναι δύο από τς πρωτοπόρες της προώθησης της διαφορετικότητας στο ελληνικό ναυτιλιακό γίγνεσθαι καθώς και οι δύο έχουν ιδρύσει από μία μεσιτική εταιρεία όταν αυτός ο τομέας φαινόταν ότι ανήκε αποκλειστικά στους άνδρες”.

Πιο συγκεκριμένα : -Λιόνα Μπαχά Διευθύνουσα Σύμβουλος της HellasChart. “Η Λιόνα μαζί με το alter ego της , Ισιδώρα Θεοτοκά, έχουν δημιουργήσει μία ισχυρή και διαφοροποιημένη ομάδα ικανών ατόμων που τρέχει μία από τις πλέον πετυχημένες ναυλομεσιτικές εταιρείες στην Ελλάδα. Το 20211 και το 2021 η HellasChart έλαβε το βραβείο Lloyd’s Shipbroker or the Year. To 2021 πέτυχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ναύλωσης στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

-Μαρία Λιβανού: “Η Μαρία είναι ιδρύτρια του πρώτου μεσιτικού γραφείου που ίδρυσε γυναίκα. Με το δικό της alter ego, την Κατερίνα Λούβαρη, συνεχίζουν να χαράζουν δρόμο για τις γυναίκες στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Shipbroking, της ναυλομεσιτίας. Πιο συγκεκριμένα, τα 2/3 της ομάδας τους αποτελούνται από γυναίκες, δίνοντας το παράδειγμα και χτίζοντας ένα περιβάλλον γυναικείων προτύπων στη ναυτιλία ενώ παράλληλα καλλιεργούν ένα περιβάλλον στο οποίο οι γυναίκες μπορούν να κτίσουν αυτοπεποίθηση και να ευδοκιμήσουν επαγγελματικά”. Και η Έλπη Πετράκη προσέθεσε: “Επίσης οι δράσεις της Λιόνας και της Μαρίας για την προώθηση της συνεχούς εκπαίδευσης και στην επιλογή ικανών νέων επαγγελματιών σε θέσεις ευθύνης ειδικότερα στον κλάδο τους, προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Το Βραβείο του Λιμενικού Σώματος απονεμήθηκε στις υποπλοιάρχους Ουρανία Ζαφειρίου και την Δέσποινα Χουχουρέλου. “Και οι δύο παρότι νέες σε ηλικία έφεραν σε πέρας τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν σε διοικητικό επίπεδο με ωριμότητα και αποτελεσματικότητα αξιοθαύμαστη” ανέφερε η Έλπη Πετράκη.

-Ουρανία Ζαφειρίου: “Υπηρετεί από το 2015 σε επιτελικές θέσεις του Λιμεναρχείου Καρπάθου στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου. Το διάστημα 2017-2019 ήταν υπολιμενάρχης και από το 2019 Λιμενάρχης στο ίδιο Λιμεναρχείο. Από πέρσι υπηρετεί στη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος στο Τμήμα Σταδιοδρομίας, ευελπιστώντας να βοηθήσει και άλλα νέα στελέχη στα διάφορα στάδια της καριέρας τους.

– Δέσποινα Χουχουρέλου: “Υπηρετεί από το 2016 σε επιτελικές θέσεις του Λιμεναρχείου Σύμης. Το 2019 ως υπολιμενάρχης και από το 2022 είναι πλέον Λιμενάρχης στο ίδιο Λιμεναρχείο.

“Θα ήθελα” είπε η Έλπη Πετράκη “ να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος -ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο, Γεώργιο Αλεξανδράκη για την βοήθειά του .”

Στη διάρκεια της βραδιάς η Έλπη Πετράκη έκανε έναν απολογισμό του σημαντικού έργου που επιτέλεσε το 2022 η WISTA Hellas.

H WISTA έχει πάντα ως στόχο να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία στους οργανισμούς και να υποστηρίζει την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλους τους τομείς ναυτιλίας. Πιστεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και την καινοτομία προς όφελος του ιδίου και του περιβάλλοντος.

Η WISTA Hellas είναι η δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ όλων των εθνικών WISTA- Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας και του Εμπορίου, (NWA- National WISTA Association) με 350 εγγεγραμμένα μέλη.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός: 50% μικρότερο πρωτογενές έλλειμμα τον Νοέμβριο

Τα λόμπι έδωσαν (;) την Εύα, η ΔΕΗ παίρνει την Enel Ρουμανίας, ο Κούτρας τον (παλαιό) Άκτωρα και οι Πεταλιοί (επεισόδιο 897)

Θαλάσσιο Ελ Ντοράντο: O Μπιλ Γκέιτς στη Ναυτιλία με πυρηνική ενέργεια και εναλλακτικά καύσιμα