Οικονομία

Αναδρομικά κληρονόμων: Mέχρι πότε θα γίνουν οι νέες πληρωμές

  • newsroom


Oι πληρωμές αφορούν περιπτώσεις θανόντων που εμφανίζουν πολυπλοκότητα σχετικά με τον βαθμό συγγένειας

Νέες πληρωμές που αφορούν τα αναδρομικά των κληρονόμων αναμένεται να γίνουν τη Μεγάλη Δευτέρα, στις 26 Απριλίου και τη Δευτέρα 17 Μαΐου, από τον ΕΦΚΑ «ώστε να ενταχθούν οι δικαιούχοι κατόπιν της αναγκαίας επεξεργασίας».

Ειδικότερα, αφορά περιπτώσεις θανόντων που εμφανίζουν πολυπλοκότητα σχετικά με τον βαθμό συγγένειας ενός τουλάχιστον δικαιούχου, και άλλες 6.384 περιπτώσεις θανόντων, όπου οι κληρονόμοι έχουν δηλώσει αντικρουόμενα μεταξύ τους δικαιώματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου, η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε πληρωμές 20,4 εκατ. ευρώ σε 31.461 κληρονόμους. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση ανέφερε πως επιστρέφονται 20.403.789,13 ευρώ από μειώσεις συντάξεων της περιόδου Ιούνιου 2015–Μαΐου 2016 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Η καταβολή των ποσών ολοκληρώθηκε στις 12 Απριλίου στους λογαριασμούς που έχουν υποδείξει 5.467 κληρονόμοι χωρίς διαθήκη που ελέγχθηκαν από την προηγούμενη πληρωμή και 24.084 κληρονόμοι με διαθήκη. Επιπλέον, καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά σε 1.910 κληρονόμους που διόρθωσαν τον ΙΒΑΝ.

Διαβάστε ακόμη:

Ναυλαγορά: Μαύροι καιροί για τα δεξαμενόπλοια – «Μήνας του μέλιτος» για τα φορτηγά

Ο Βακάκης αλλάζει (ξανά) την Jumbo – Το μοντέλο last minute delivery και οι νέες επενδύσεις

Ανατροπή στις συναλλαγές μας με όλες τις τράπεζες – Τι αλλάζει

Απόρρητο Απόρρητο