Στα 3 εκατομμύρια έφτασαν τελικά οι αιτήσεις νοικοκυριών για το επίδομα Market Pass, ενώ σήμερα αναμένεται και νέος γύρος πληρωμών για τους 500.000 δικαιούχους που έκαναν τις αιτήσεις τους μετά τις 28 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, ειδική ειδοποίηση μέσω email θα λάβουν και 100.000 δικαιούχοι, των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε αλλά η πληρωμή «σκάλωσε» στην τράπεζα, προκειμένου να διορθώσουν στοιχεία της αιτήσεώς τους και να εισπράξουν το επίδομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr στη διαδικασία των αιτήσεων που έκλεισε στις 15 Μαρτίου, εγκρίθηκαν συνολικά 2.840.463 αιτήσεις για επίδομα Market Pass. Περίπου 2,3 εκατομμύρια εισέπραξαν ήδη το επίδομα στις αρχές Μαρτίου. Από τους συνολικά 3 εκατομμύρια δικαιούχους:

  • το 97% των αιτήσεων υπεβλήθη ηλεκτρονικά, από τον δικαιούχο ή τον λογιστή
  • απειροελάχιστοι (περίπου 100.000 από τα 3 εκατομμύρια αιτήσεις ή μόλις 3%) εξυπηρετήθηκαν από τα Κέντρα Εξυπηρέτησαν Πολιτών -ΚΕΠ
  • σχεδόν οι 3 στους 4 δικαιούχους επέλεξαν πληρωμή σε ΙΒΑΝ για να μη μπλέξουν με τις ανέπαφες πληρωμές NFC. Κρατάνε έτσι τα χρήματα ως κατάθεση στο λογαριασμό τους
  • μόλις 1 στους 4 δικαιούχοι επέλεξαν να εγκαταστήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι στο κινητό τους τηλέφωνο. Παρά το δέλεαρ της καταβολής κατά 25% μεγαλύτερου επιδόματος.

Με τα δεδομένα αυτά, δρομολογείται σήμερα και η πληρωμή των δικαιούχων, αλλά και  διαδικασία διορθώσεων για περίπου 100.000 δικαιούχους που θα λάβουν ατομικές ειδοποιήσεις για να προβούν σε διορθώσεις έως 2 Μαΐου. Οι αιτήσεις τους έχουν εγκριθεί, αλλά η πληρωμή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί διότι έχουν δηλώσει λάθος στοιχεία ΙΒΑΝ ή ανενεργό τραπεζικό λογαριασμό κλπ.

Ωστόσο δεν επιτρέπεται να δηλώσουν αλλαγή του τρόπου πληρωμής που είχαν επιλέξει (πχ σε ΙΒΑΝ αντί άυλης κάρτας).  Αυτό αναγκάζει πολλούς που ανακάλυψαν εκ των υστέρων πως δεν έχουν smartphone με λειτουργία που να υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές NFC, να αναζητήσουν τη βοήθεια συγγενών, φίλων ή άλλων προσώπων εμπιστοσύνης που τυχόν διαθέτουν κατάλληλο κινητό, προκειμένου να κάνουν μέσω αυτού χρήση και εξαργύρωση της επιδότησης από άυλη ψηφιακή κάρτα.

Διαβάστε ακόμη 

Πτώση στην Ασία αρνητικά τα futures στην Ευρώπη μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Το παρασκήνιο της «αναστροφής» Τσίπρα, τα γκάλοπ και η αντίδραση του Μαξίμου, το άδοξο τέλος Μυστακίδη-Aegean Baltic και οι βίλες του Ελληνικού

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις λίγο πριν λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος στις 22 Μαρτίου