Την άποψη ότι καλύτερα να συζητάς με ένα γείτονα σου όσο ανάποδος και αν είναι παρά να μην μιλάς καθόλου εξέφρασε o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Χατζηδάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη για τις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη ΔΕΗ ο υπουργός δήλωσε πως« ο στόχος είναι να υπάρξει ένας συνολικός μετασχηματισμός της ΔΕΗ που θα την καταστήσει κερδοφόρα και θα επιτρέψει στις όποιες κυβερνήσεις τις ελληνικές να μην πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στους Έλληνες πολίτες και να χτυπάνε την πόρτα δώστε λεφτά για τη ΔΕΗ».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατανοεί το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν βιώσει την απαξίωση της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια και θεωρεί ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ακούν ακραίες λαϊκίστικες προσεγγίσεις και τόνισε πως ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπός είναι να σωθεί η επιχείρηση και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εργαζόμενοι χωρίς επιχείρηση.

Η ΛΑΡΚΟ μπαίνει μέσα πολύ άσχημα

Ερωτηθείς για τη ΛΑΡΚΟ, ο Χατζηδάκης τη χαρακτήρισε ως μία εταιρεία που παραβιάζει το δίκαιο του περιβάλλοντος, δεν σέβεται τους ίδιους τους εργαζομένους της, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ εφόσον χρωστάει 330 εκατ. τουλάχιστον στη ΔΕΗ.

Τόνισε τέλος, ότι «εμείς δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε αυτό και θα ξεκινήσει μία διαδικασία, είμαστε σε συνεννόηση και με το ΤΑΥΠΕΔ, γιατί εκεί έχει ενταχθεί με την ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση η οποία θα είναι στέρεα νομικά, μία λύση η οποία θα είναι ελκυστική από πλευράς επενδυτικής και που θα έχει και όσο μεγαλύτερη δικαιοσύνη μπορεί να έχει για τους εργαζομένους».

Μετρημένες οι μέρες του λιγνίτη στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι σε σχέδιο που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα απαιτηθούν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 44 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία, προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς και ενεργειακούς στόχους, καθώς η ΔΕΗ θα ξοδέψει μόνο φέτος έως 300 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσει τα εργοστάσια παραγωγής λιγνίτη, ενώ το 2018 είχε ξοδέψει 200 εκατ. ευρώ.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση στοχεύει να διπλασιάσει σχεδόν το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών κατά 35% ως το 2030, έναντι 31% που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα εδώ