Οικονομία

Δικηγόροι – επιδότηση έως 2.000 ευρώ: Διευκρινίσεις για την εγγραφή νέου χρήστη

  • newsroom


Τι πρέπει να προσέξετε κατά την εγγαρφή σας στο Πληροφοριακό Σύστημα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τις αιτήσεις στη δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» που αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων. Καταληκτική ημερομηνία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις ορίζεται η Παρασκευή 30/07/2021 και ώρα 15:00

Με τη νέα δράση επιδοτούνται αιτήσεις με επιχορήγηση από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ, ανάλογα με τα έσοδα του 2019, για δαπάνες ψηφιακού εκσυγχρονισμού. Οι ωφελούμενοι οι οποίοι έκαναν έναρξη εντός του 2020 δύναται να αιτηθούν και να λάβουν ως ανώτερο όριο επιχορήγησης ποσό 1.500 ευρώ.

Ωστόσο, έπειτα από συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» και την εγγραφή νέου χρήστη στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, διευκρινίζεται στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι: Κατά την εγγραφή νέου χρήστη στο πεδίο *Επιλέξτε Δράση, επιλέγετε «Ενίσχυση Δράσεων Επιχειρηματικότητας».

Μετά τη σύνδεση στο ΠΣΚΕ, επιλέγετε Νέα Υποβολή και στο μενού Επιλογή Δράσης, επιλέγετε «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων».

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, ως φυσικά πρόσωπα, εγγεγραμμένοι στον δικηγορικό σύλλογο, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ έως και την 31/12/2020. Σημειώνεται ότι αποκλείονται τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα.

Διαβάστε ακόμη:

Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ, Τσιτσιπάς: Οι «χρυσές» business των σταρ του τένις

Κινητή τηλεφωνία: Ανατροπή υπέρ των καταναλωτών – Τι αλλάζει

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στην οικογένεια Βεντούρη