Την περικοπή του 3,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της Tesla εντός των επόμενων τριών μηνών προανήγγειλε ο Έλον Μασκ, ο οποίος εμφανίστηκε αρκετά σίγουρος ότι η αμερικανική οικονομία λίαν συντόμως θα περιέλθει σε κατάσταση ύφεσης

«Μεγαλώσαμε πολύ γρήγορα από πλευράς μισθών. Σε έναν χρόνο από τώρα νομίζω ότι το εργατικό δυναμικό θα είναι περισσότερο, τόσο οι μισθωτοί όσο και οι ωριαίοι εργαζόμενοι. Αλλά προς ώρας πρέπει να υπάρξει μείωση στο συνολικό εργατικό δυναμικό κατά 3% έως 3,5%» δήλωσε ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιλώντας στο Bloomberg, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ.  

Οι περικοπές στην εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, οπωσδήποτε, συνδέονται με τους φόβους επιβράδυνσης της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας, οι οποίοι απορρέουν αφενός από τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, αφετέρου από τα υψηλότερα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών. 

«Η ύφεση είναι αναπόφευκτη. Όσον αφορά το αν αυτή θα έρθει σύντομα, αυτό είναι πιο πιθανό» δήλωσε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. «Δεν είναι μια βεβαιότητα, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί, παρά να μην συμβεί».  

Υπενθυμίζεται ότι σε εσωτερικό έγγραφο, το οποίο είχε προσφάτως δει το φως της δημοσιότητας, το «αφεντικό» της Tesla και της SpaceX είχε υποστηρίξει ότι διαθέτει «ένα σούπερ αρνητικό προαίσθημα για την οικονομία». 

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο deal εξαγοράς του Twitter, o Έλον Μασκ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμη μερικά «άλυτα ζητήματα» και ότι πρέπει να περιμένουμε να επιλυθούν, προτού ολοκληρωθεί η συναλλαγή των 44 δισ. δολαρίων. Ανάμεσα σ΄ αυτά τα «άλυτα ζητήματα», κύρια θέση καταλαμβάνει ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών.

Ειδική αναφορά έκανε και στα κρυπτονομομίσματα, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στο Dogecoin, ένα token το οποίο δημιουργήθηκε ως… αστείο το 2013. Σημείωσε δε, ότι η Tesla δέχεται ήδη τα Dogecoin για την αγορά ορισμένων προϊόντων (όχι αυτοκινήτων), ενώ εκτίμησε ότι το ίδιο θα κάνει σύντομα και η SpaceX. 

Διαβάστε επίσης:

Το γαλλικό σοκ, οι μνηστήρες για τα 75 ξενοδοχεία, το βιβλίο του Λεμπιδάκη και ο Δρ. Πρόδρομος με την… ήττα στον Σαγγάριο

Ελευθέριος Μουζάκης: Ο «Πεταλούδας» διοικούσε την εταιρεία του 15 χρόνια μετά τον θάνατό του (pics)

Μέχρι και… υπόστεγο στο αεροδρόμιο της Πάχης βγαίνει στο σφυρί (pic)