search icon

Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Πότε αναρτώνται τα εκκαθαριστικά – Πότε πληρώνεται η πρώτη δόση

Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου και θα γίνει σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ φτάνουν σε 6,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος της προσεχούς εβδομάδας. Ο φετινός φόρος ακινήτων θα υπολογισθεί με νέες κλίμακες και μειωμένους συντελεστές φόρου για  ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές με τιμές ζώνης έως 4.000 ευρώ.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με τις νέες αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σε όλη τη χώρα από την 1η Ιανουαρίου 2022, με τους νέους συντελεστές και τις νέες κλίμακες, τον πρόσθετο φόρο για τα ακίνητα που η αξία τους υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ και τις εκπτώσεις.

Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι χαμηλότερος για οκτώ στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων, δηλαδή περίπου πέντε εκατομμύρια φορολογούμενους, το 14% των ιδιοκτητών ακινήτων, 375.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, θα καταβάλει μεγαλύτερο φόρο, ενώ περίπου 875.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον ίδιο φόρο με πέρυσι. Η πληρωμή του φόρου θα ξεκινήσει από το τέλος Μαΐου και θα γίνει σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις.

Συγκεκριμένα, ο ΕΝΦΙΑ θα είναι:

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορούν να το βρουν οι φορολογούμενοι στην ψηφιακή πύλη myAADE της ΑΑΔΕ με τη χρήση των κωδικών του Τaxisnet.

Ποια η διαδικασία

Διαβάστε ακόμη:

Γρήγορη ανάλυση: Τι σημαίνει η εργαλειοποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου από τον Πούτιν

Φυσικό αέριο: Τέσσερις ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν πληρώσει σε ρούβλια – 10 άνοιξαν λογαριασμό στην Gazprombank

Η Εurobank αγοράζει… Κύπρο, το πασχαλινό δώρο του κυρ-Παντελή στους τραπεζίτες και η ΑMG (των 350.000 ευρώ) του καριερίστα

Exit mobile version