search icon

Οικονομία

Επίδομα ακρίβειας: Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

Μια σειρά πληρωμών θα γίνουν αυτή την εβδομάδα σε εκατομμύρια δικαιούχους - Δείτε τα ποσά και πότε θα δοθούν

Ξεκίνησε εχθές 20/12 η καταβολή του επιδόματος ακρίβειας των 250 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, αναπήρους και ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιανουαρίου.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό των καταβολών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την εβδομάδα 19-23 Δεκεμβρίου 2022. Συνολικά θα καταβληθούν πάνω από 2,9 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 5 εκατ. δικαιούχους.

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Τέλος, στο πλαίσιο των έκτακτων πληρωμών του e-ΕΦΚΑ θα καταβληθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε 947.560 ευάλωτους συνταξιούχους. Το συνολικό κονδύλι για την εν λόγω καταβολή ανέρχεται σε 236,8 εκατ. ευρώ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν κατά την ίδια περίοδο οι εξής καταβολές:

Επιπροσθέτως, συνεχίζεται η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ (διαδικασία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα με το άνοιγμα της πλατφόρμας της ΔΥΠΑ για την υποβολή των απαραίτητων στοιχείων) σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

3. Από τον ΟΠΕΚΑ πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οι ακόλουθες τακτικές πληρωμές προνοιακών επιδομάτων για τον τρέχοντα μήνα:

Επισημαίνεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν χώρα οι τακτικές πληρωμές Δεκεμβρίου για:

Συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» λόγω COVID-19 (121.530 ευρώ σε 730 δικαιούχους).

Συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια στο πλαίσιο της προστασίας κύριας κατοικίας (330.140 ευρώ σε 4.090 δικαιούχους).

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου έγινε η καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ της εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θεσπίστηκε για αναπήρους, ανασφάλιστους υπερήλικες και δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού, ως εξής:

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση θα καταβληθεί στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

4. Τέλος, από την κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου οι ακόλουθες καταβολές:

Διαβάστε ακόμη

Αυξημένα τα τιμολόγια της νέας χρονιάς για την αγορά ηλεκτρισμού – Άνοδος 28% στις ταρίφες Ιανουαρίου

Τα γκάλοπ και η άρση ασυλίας, αρχίζει… η πώληση μετοχών στην Εθνική και την Τράπεζα Πειραιώς, τα 200 της Viva και επιστροφή του Σωκράτη με τα 500

Φίλιππος Βρυώνης: Το ματαιωμένο σφυρί και ο… μυστηριώδης νέος ιδιοκτήτης του «στρατηγείου» στο Ρουφ (pics)

 

 

Exit mobile version