Οικονομία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Πότε θα πρέπει να πληρώσουν οι δικαιούχοι (vid)

  • newsroom


Όσοι μπορούν να επιστρέψουν το ποσό εφάπαξ έως τις 31/12 θα έχουν έκπτωση 15%

Eντός Οκτωβρίου αναμένεται να αναρτηθούν τα σχετικά ποσά στο σύστημα TAXIS για την επιστρεπτέα προκαταβολή. Για 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα σχετικά ποσά θα αναρτηθούν αφού πρώτα βγουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι επαγγελματίες θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ με τους κωδικούς του TAXIS, για να αναζητήσουν εκεί τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Σημειώνεται ότι όσοι μπορούν να επιστρέψουν το ποσό εφάπαξ έως τις 31/12, θα έχουν έκπτωση 15%. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ, μπορούν να πληρώσουν το ποσό σε 60 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση το Γενάρη του 2022.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη έως 31/12/2018 θα πρέπει να επιστρέψουν το 25 ή 33%, εφόσον έχει μειωθεί ο τζίρος τους περισσότερο του 70% ή εμφανίζουν ζημιά στα κέρδη τους.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά την 01/012019 θα πρέπει να επιστρέψουν το 50% αν δεν είχαν μείωση στο τζίρο τους, ενώ αν είχαν μείωση στο τζίρο τους γύρω στο 30% η επιστροφή φτάνει στο 25%.

Διαβάστε ακόμη:

Λύση στα ναυπηγεία της Ελευσίνας με την είσοδο της ιταλικής Fincantieri

Στο «μυαλό» της Αγγελικής Φράγκου – Οι επόμενες κινήσεις μετά τη δημιουργία της μεγαλύτερης εισηγμένης ναυτιλιακής

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη