Οικονομία

Επιστρεπτέες προκαταβολές: 700.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν τον λογαριασμό (vid)

  • newsroom


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, όπου θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές

Εντός Οκτωβρίου αναμένεται να έρθει ο λογαριασμός των επιστρεπτέων προκαταβολών, καθώς αναμένεται να αναρτηθούν τα σχετικά ποσά στο σύστημα TAXIS αφού πρώτα βγουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, το θέμα αφορά σε περίπου 700 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ με τους κωδικούς του TAXIS, όπου θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, στις οποίες θα αναγράφεται το σύνολο που έχουν λάβει και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Σημειώνεται ότι όσοι μπορούν να επιστρέψουν το ποσό εφάπαξ έως τις 31/12, θα έχουν έκπτωση 15%. Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ, μπορούν να πληρώσουν το ποσό σε 60 μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση το Γενάρη του 2022.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη έως 31/12/2018 θα πρέπει να επιστρέψουν το 25 ή 33%, εφόσον έχει μειωθεί ο τζίρος τους περισσότερο του 70% ή εμφανίζουν ζημιά στα κέρδη τους.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη μετά την 01/012019 θα πρέπει να επιστρέψουν το 50% αν δεν είχαν μείωση στο τζίρο τους, ενώ αν είχαν μείωση στο τζίρο τους γύρω στο 30% η επιστροφή φτάνει στο 25%.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πόλεμος των λιμανιών: Η Βαλένθια βάζει πλώρη να ξεπεράσει τον Πειραιά

Στην Ελλάδα η Starlink του Έλον Μασκ: Ξεκινά έως το τέλος του μήνα

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλό μυέλωμα: «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»