Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στο 3,9% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα και τα οποία επιβεβαίωσαν την αρχική έκθεση (flash estimate) της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,8% τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας τα αρχικά στοιχεία της Eurostat και σημειώνοντας υποχώρηση σε σχέση με το 3,2% που είχε καταγραφεί τον Μάιο. Έναν χρόνο νωρίτερα, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 2%. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε σε 2,9% τον Ιούνιο, έναντι 3,3% τον Μάιο. Έναν χρόνο πριν, ο ρυθμός πληθωρισμού ήταν 2,3%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Σουηδία (1%), την Τσεχία (1,1%) και τη Δανία (1,8%). Αντίθετα, οι υψηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί σημειώθηκαν στη Ρουμανία (9,2%), τη Λιθουανία (5,4%) και τη Βουλγαρία (5,2%). Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2026, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 22 δύο κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε 3 και αυξήθηκε σε 2.

Τον Ιούνιο οι υπηρεσίες (+1,51 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), η ενέργεια (+0,77 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός (+0,29 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.) καθώς και τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,18 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.) είχαν ανοδική συμβολή στον ετήσιο πληθωρισμό της ευρωζώνης.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ελληνες μετανάστες στις ΗΠΑ που έγιναν billionaires: Το αμερικανικό όνειρο των Catsimatidis, Metropoulos και Marcus (pics)

Η ρευστότητα γίνεται το νέο «ιερό δισκοπότηρο» των τραπεζών (πίνακας)

«Κωδικός Μέση Ανατολή» για τους ελληνικούς ομίλους πληροφορικής – Νέα deals και ευκαιρίες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα