Οικονομία

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για Αττική – Προειδοποιήσεις για κυρώσεις

  • newsroom


Τι έδειξε η πρώτη μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας σε Ήπειρο και Ιόνια Νησιά που ανάγκασε το υπουργείο να προβεί σε προειδοποιήσεις

Αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί ανοίγει η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για την Αττική, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα (Τετάρτη) οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και την Παρασκευή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή, για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νησιών στις οποίες τα κονδύλια εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα για την πρώτη και σε μια ώρα και 40 λεπτά για τη δεύτερη.

Με σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προειδοποιεί για την επιβολή κυρώσεων καθώς όπως αναφέρει κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων ένταξης στο «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» σε Ήπειρο και Ιόνια Νησιά διαπιστώθηκαν ασυμφωνίες σε στοιχεία υποβληθεισών αιτήσεων.

Το ΥΠΕΝ υπογραμμίζει ότι τα στοιχεία που υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα, θα πρέπει να είναι πλήρη και ορθά συμπληρωμένα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην πρόταση παρεμβάσεων, όπου και θα πρέπει να καταχωρηθούν αυτούσιες οι παρεμβάσεις όπως αναγράφονται στο Έντυπο Πρότασης Παρεμβάσεων (Παράρτημα ΙΙΙ) και σε συμφωνία με το σενάριο εξοικονόμησης ενέργειας στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Όπως αναφέρεται ρητά στον Οδηγό Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», οι αιτούντες φέρουν την ευθύνη της εμπρόθεσμης, πλήρους, ορθής και αληθούς συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης καθώς και της ανάρτησης των ορθών δικαιολογητικών. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται καθώς και των δικαιολογητικών που αναρτώνται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες για το Πρόγραμμα κυρώσεις.

Συνεπώς η μη ορθή καταχώρηση των στοιχείων της πρότασης παρεμβάσεων σε υποβληθείσες αιτήσεις θα οδηγεί σε ακύρωση/απένταξή τους ή και στην επιβολή κυρώσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Μόνο στο newmoney: Κέρδη στο 82,1% των βιομηχανιών πλαστικών-ελαστικών πριν από τον κορωνοϊό

Βγαίνουν από τον «πάγο» οι χειμερινές εξοχικές κατοικίες μετά από 10 χρόνια

Silicon Valley: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί εγκαταλείπουν τη «γη της επαγγελίας»