Οικονομία

Γέφυρα 2: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιους αφορά

  • newsroom


Το πρόγραμμα παρέχει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού

Λήγει σήμερα Δευτέρα 31 Μαΐου, η προθεσμία για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα 2» από τις επιχειρήσεις. Συνεπώς, μέχρι σήμερα έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα και να επωφεληθούν την επιδότηση του επιχειρηματικού τους δανείου για 8 μήνες.

Επίσης, η πληρωμή της 1ης δόσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου και θα αφορά αναδρομικά και το μήνα Μάιο. Έτσι, οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν συνδυαστικά και το πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Δηλαδή έχουν υποστεί μείωση κύκλου εργασιών κατά τουλάχιστον 20% το 2020, συγκριτικά με το 2019.

Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η εν λόγω στήριξη αφορά στην κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων, σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 8 μηνών. Συνεπώς, με την την υλοποίηση των προγραμμάτων «Γέφυρα 1» και «Γέφυρα 2» η κυβέρνηση ενισχύει το πλέγμα μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται σημαντικά από τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη:

Χρηματιστήριο: Με πτώση 1,7% διέκοψε το τρίμηνο θετικό σερί – Προσδοκίες για τη συνέχεια

«Αιωνόβια» ρύθμιση για χρέη και οφειλές – Πολλές δόσεις για όλα

Voucher 200 ευρώ: Πότε θα ξεκινήσει ο β’ κύκλος για τις αιτήσεις