search icon

Οικονομία

ΓΣΕΕ: Καμία αύξηση μισθού για δυο στους τρεις εργαζόμενους – Το 90% έχει μειώσει την κατανάλωση βασικών αγαθών

Ένας στους τρεις χρησιμοποιεί αποταμιεύσεις για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες - Όλα τα συμπεράσματα της έρευνας της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας

Τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, και απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, για την καταγραφή-μέτρηση αποτίμηση δεικτών σχετικά με την αγορά εργασίας δίνουν στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας.

Στην παρούσα έρευνα καταγράφονται οι επιπτώσεις της ακρίβειας στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και ειδικότερα στη μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής, η πορεία εξέλιξης των αμοιβών και του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και η άποψή τους για την αποτελεσματικότερη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Συγκεκριμένα:

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, η ελληνική οικονομία και κοινωνία μετά από πολυετή λιτότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα ακρίβειας σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και στασιμότητας των εισοδημάτων που απειλεί την αγοραστική δύναμη και το βιοτικό επίπεδο πολλών εργαζόμενων νοικοκυριών. Είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί άμεσα ένα μείγμα παρεμβάσεων αύξησης των μισθών και ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων έτσι ώστε να προστατευτεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το βιοτικό επίπεδο μισθωτών και κυρίως των χαμηλότερα αμειβόμενων. Η ενίσχυση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέσω του δικαιώματος της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό είναι επιτακτική.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: «Χρυσό» πουλήθηκε το ακίνητο – «κληρονομιά» του Δημοσίου στο Ψυχικό (pics)

Τα σχέδια Αθανασόπουλου για τον Όμιλο Olympia – «Κύμα φυγής» τραπεζικών στελεχών σε άλλους κλάδους

GROWTH AWARDS 2023: Επτά χρόνια δίπλα στο επιχειρείν που κάνει την εξέλιξη, πράξη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version