Οικονομία

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Οι τράπεζες να μειώσουν τις δόσεις για δύο χρόνια

  • newsroom


Ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κωνσταντίνος Κόλλιας ζητεί από τράπεζες και διαχειριστές δανείων να μειώσουν τις δόσεις για δύο χρόνια

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) ζητάει από τράπεζες και διαχειριστές δανείων να μειωθούν οι δόσεις για δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πακέτο προτάσεων του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα για τα ενήμερα δάνεια ξεκίνησε να εφαρμόζεται ήδη.

Το πρόγραμμα μειωμένων καταβολών δόσεων για τους επόμενους 18 μήνες, που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς για τους ενήμερους δανειολήπτες της, που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, πρέπει να είναι μόνο η αρχή.

Όπως από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το ΟΕΕ, είναι αδήριτη ανάγκη να στηριχθεί το σύνολο των δανειοληπτών: Τόσο όσοι θέλουν, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν, όσο και όσοι ήταν και εξακολουθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλες τις τράπεζες και ιδιαίτερα τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Στη μετά-Covid εποχή, τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πρέπει να δώσουν το “παρών”, με τις δικές τους δυνάμεις και με ισχυρή παρουσία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν από την τρέχουσα κρίση. Στην προσπάθειά τους αυτή, χρειάζονται τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη από το κράτος και τις τράπεζες».

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτικά σχέδια ύψους 7,7 δισ. εξετάζει το Enterprise Greece

Εκτός διαγωνισμού για τον ΔΕΔΔΗΕ οι Κινέζοι

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι επιδημίες ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον κόσμο

 

Απόρρητο Απόρρητο