Στόχο να πέσει η τιμή του αρνιού για το Πάσχα στα κάτω από 10 ευρώ το κιλό, έχει βάλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο υπουργός επεσήμανε ότι «τα μέτρα σταδιακά έχουν αρχίσει να αποδίδουν», αναφορικά με τη μάχη της κυβέρνησης απέναντι στην ακρίβεια.

«Σήμερα είναι 5,3% ο πληθωρισμός. Η Ελλάδα δεν σταματά να παίρνει μέτρα. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε το νοικοκυριό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την τιμή του αρνιού στο «καλάθι του Πάσχα», είπε πως «στόχος είναι το αρνί να είναι χαμηλότερα από 10 ευρώ το κιλό», ενώ για το «καλάθι του νονού», σημείωσε πως «το αξιολογούμε», λέγοντας πως «συζητάμε με την αγορά» και πως «οι τιμές είναι σε αποκλιμάκωση».

Τέλος, ο υπουργός επανέλαβε απαντώντας στην ερώτηση για ενδεχόμενο μηδενισμό ΦΠΑ σε βασικά είδη πως «το μέτρο εφαρμόστηκε στην Ισπανία. Αντί να δούμε τις τιμές να μειώνονται, οι μεσάζοντες απορρόφησαν τη μείωση ΦΠΑ. Δεν θα διακινδυνεύσουμε έσοδα χωρίς αποτέλεσμα».

Πότε θα ξεκινήσει το «Καλάθι του Πάσχα»

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός δήλωσε ότι το «Καλάθι του Πάσχα», αναμένεται να διατεθεί στην αγορά, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

Πιθανή ημερομηνία θεωρείται η Τετάρτη 24 Απριλίου, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί με υπουργική απόφαση. Ενδέχεται να μην υπάρχει καμία αλλαγή στα είδη προϊόντων, από πέρσι, να περιέχει δηλαδή αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, αλλά και σοκολατένια αυγά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός δεν απέκλεισε να υπάρξει και φέτος «Καλάθι Νονών». Είπε όμως ότι «πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά», για να διαπιστωθεί η δυναμική ενός τέτοιου μέτρου.

Διαβάστε ακόμη 

Εξονυχιστικοί έλεγχοι σε βάθος πενταετίας σε επαγγελματίες που αμφισβητούν το τεκμήριο

Υψηλές… πτήσεις στις τιμές των καυσίμων- Πασχαλινή έξοδος με την αμόλυβδη πάνω από 2 ευρώ (πίνακες)

Η τελική λύση για τακτοποίηση ρυθμίσεων που χάθηκαν λόγω εκπρόθεσμων δόσεων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ