«Κόκκινο» άναψε τελικά η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων στο αίτημα για επαναλειτουργία εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής από την επόμενη εβδομάδα καθώς και χαλάρωση των περιορισμών που διέπουν τη διαδικασία των αγορών με ραντεβού.

Μία απόφαση την οποία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, έκανε αποδεκτή πριν από λίγο η κυβέρνηση.

Έτσι και την επόμενη εβδομάδα η αγορά θα λειτουργήσει με βάση τα σημερινά δεδομένα. Κοινώς μόνο εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ, κομμωτήρια, νυχάδικα και πρακτορεία ΟΠΑΠ με click away και click inside και μόνο τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ.

Επίσης η αγορά της Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει και την επόμενη εβδομάδα να λειτουργεί μόνο με click away.

Μοναδικό θετικό βήμα για τη σταδιακή επαναφορά της αγοράς αποτελεί η σημερινή απόφαση να ανεβάσουν ρολά απ’ την ερχόμενη Δευτέρα και τα καταστήματα της ΠΕ Κοζάνης. Ωστόσο και εκεί θα εφαρμοστεί αποκλειστικά το click away.

Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις εκτός Νομού

Την ίδια στιγμή, στην κυβέρνηση παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και έχουν αποφασίσει η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών να γίνει με σταδιακό και προσεχτικό. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την Τρίτη, έβαλε στον «πάγο» τα σενάρια για μεγάλα ανοίγματα έως το Πάσχα.

Το θέμα των μετακινήσεων εκτός νομού, που ενδιαφέρει τους πολίτες, φαίνεται πως θα τεθεί επί τάπητος στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, επικρατεί σκεπτικισμός για το κατά πόσο μια ενδεχόμενη απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, θα επιδρούσε αρνητικά στην επιδημιολογική εικόνα και θα αύξανε το ιικό φορτίο σε επαρχιακές πόλεις και χωριά στις οποίες θα ταξίδευαν πολίτες από μεγαλύτερες πόλεις που είναι στο βαθύ «κόκκινο».

Διαβάστε ακόμα:

Συν-εργασία: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων – Δεύτερη ευκαιρία σε δικαιούχους

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Ψηφιακά τα στοιχεία για τα ακίνητα – Τέλος στη γραφειοκρατία

Δεν καταργείται το οκτάωρο αλλά μπορούμε να πάμε σε τετραήμερη εργασία;