search icon

Οικονομία

«Κουρεμένα» ενοίκια: Προβλήματα και «κακοτοπιές» στις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

Πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ακόμα τι έπρεπε να εισπράξουν το 2020 – «Κόντρες» με τους ενοικιαστές – Αίτημα να ανοίξει η πλατφόρμα COVΙD για διορθώσεις – Να συμπληρωθούν από την ΑΑΔΕ οι αποζημιώσεις

Πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες ακίνητων προκαλούν τα πολλά προβλήματα στη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων που οδηγούν και σε αντιπαραθέσεις ανάμεσα στους ίδιους,  το δημόσιο και τους ενοικιαστές τους, πάνω στο τι πρέπει να δηλωθεί στην εφορία.

Συγκεκριμένα, για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων απαιτείται μια σειρά διευκρινίσεων από το υπουργείο Οικονομικών, πάνω στο τι ισχύσει για τα «κουρέματα» των ενοικίων που έγιναν την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Οι φορολογικές  δηλώσεις δεν ήταν τελικά προσυμπληρωμένες και ως εκ τούτου οι εκμισθωτές των ακινήτων δεν είναι σίγουροι για το τι πρέπει να κάνουν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες σχετικά τα «κουρεμένα» μισθώματα.

Δηλαδή, πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν τι δικαιούνται να εισπράξουν και από ποιόν, τι πρέπει να δηλώσουν, αλλά και αν καλύπτονται ως προς τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες ζητούν από την ΑΑΔΕ να επιτρέψει τη διόρθωση των δηλώσεων COVID της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 και να συμπληρωθεί υπεύθυνα από την Αρχή το ποσό των αποζημιώσεων που δικαιούνται, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τον φόρο εισοδήματος. «Μύλος» είναι και η υπόθεση με τις υπεκμισθώσεις, καθώς ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα τι πρέπει να δηλώσει στην εφορία.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά απο το υπουργείο Οικονομικών την επίλυση των εξής προβλημάτων, που εμποδίζουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων:

Σε κάθε περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Διαβάστε ακόμη

Ο πανούργος υπουργός, οι… γερμανικές σκέψεις για την Cosmote και η μητέρα των μαχών για το πακέτο των 6 δισ. ευρώ

Σχέδιο για «cluster επιχειρηματικότητας» γύρω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Τα αλλόκοτα γραφεία της μετά – Covid εποχής: Τοίχοι που… μετακινούνται και ανέπαφα ασανσέρ

Exit mobile version