search icon

Οικονομία

Λογαριασμοί ρεύματος: Πόσο αυξάνεται η επιδότηση για τον Απρίλιο

Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο από 53 ευρώ τον Μάρτιο αυξάνεται στα 87 ευρώ τον Απρίλιο - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο

Στο πλαίσιο ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Απρίλιο.

Ειδικότερα τα μέτρα είναι τα εξής:

Αύξηση της επιδότησης ρεύματος  σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (περίπου 4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Απρίλιο ανέρχεται στα 218 εκατ. ευρώ από 148 εκατ. τον Μάρτιο.

Για τους πολίτες που στην περσινή δήλωση εισοδήματος δεν είχαν δηλώσει αριθμό παροχής κύριας κατοικίας, στην νέα υποβολή δήλωσης θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής, και σε αυτούς θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο η επιδότηση που τους αναλογεί, σημείωσε ο κ Σκρέκας.

Επίσης σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για τη συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τους αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

Για το μήνα Απρίλιο το σύνολο της επιδότησης για τα επαγγελματικά τιμολόγια ανέρχεται στα 313 εκατ. ευρώ από 132 εκατ. τον Μάρτιο αύξηση 137%.

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε Οικιακά Τιμολόγια – Νοικοκυριά

Φυσικό Αέριο – Επιδότηση σε ΜΗ Οικιακά (Εμπορικά-Βιομηχανικά) Τιμολόγια

Συνεχίζεται η επιδότηση των λογαριασμών φυσικού αερίου και τον Μάρτιο και σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων.

Με τα μέτρα του Μαρτίου και του Απριλίου, η κυβέρνηση θα έχει διαθέσει πάνω από 2,3 δισ. ευρώ ενώ οι συνολικές ενισχύσεις και εκπτώσεις από ΔΕΗ και ΔΕΠΑ Εμπορίας αγγίζουν το 1,261 δισ. ευρώ. Συνολικά σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε ακόμη:

Οι έξωθεν πιέσεις για τους ολιγάρχες εντείνονται, η Intrum έχασε την Αριάδνη, η Eurobank βγάζει τη Volterra και η… γάτα κλαίει τον Μιλτιάδη 

Σταϊκούρας για επιστρεπτέα: Παράταση δύο μηνών για «κούρεμα» 15% με εφάπαξ εξόφληση (vid)

Τα Harrods πούλησαν… κατά λάθος «απαγορευμένη» ρωσική βότκα

Exit mobile version