Οικονομία

Νέα «τρικλοποδιά» στην επένδυση του Ελληνικού από την υπουργό Πολιτισμού

  • newsroom


Επαναφέρει ζήτημα για τρία κτήρια ζητώντας να κριθούν διατηρητέα - Με επιστολή της ζητά την αναπομπή της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων που έκρινε αρνητικά για το θέμα

Στα χνάρια ενός εκ των προκατόχων της στη θέση του υπουργού Πολιτισμού, του Αριστείδη Μπαλτά, φαίνεται ότι βαδίζει η Λυδία Κονιόρδου όσον αφορά τα εμπόδια που βάζει για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Η σημερινή υπουργός Πολιτισμού ανοίγει εκ νέου θέμα διατηρητέων κτηρίων στο παλαιό αεροδρόμιο αναπέμποντας απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Με επιστολή της η κυρία Κονιόρδου ζητά να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις άλλων τριών κτηρίων, αποδεχόμενη εν μέρει τις ενστάσεις της «Επιτροπής Αγώνα» για το Ελληνικό ενώ στην προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου είχε κριθεί διατηρητέο μόνο ένα κτήριο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κίνηση της υπουργού Πολιτισμού εγείρει και θέμα εγκυρότητας καθώς για να ζητήσει αναπομπή πρέπει να έχει διαπιστωθεί πλάνη του Συμβουλίου ή να έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Η υπουργός Πολιτισμού με το έγγραφό της με ημερομηνία 13 Απριλίου ζητά να εξεταστούν ως δυνάμει διατηρητέα το κέλυφος του κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργου Ελέγχου και ο αρχικός πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων που σήμερα στεγάζει την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Επικαλείται, δε, «αίτηση θεραπείας» της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού αν και στην προηγούμενη συνεδρίαση για το θέμα του Κεντρικού Συμβουλίου και οι τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν αποδειχθεί εξαιρετικά αδύναμες και απορρίφθηκαν.