Οικονομία

Πιερρακάκης: Η κυβέρνηση εξετάζει την ηλεκτρονική μεταβίβαση ακινήτων και αυτοκινήτων

  • newsroom


Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στη σημερινή (27/1) συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), ανέφερε ότι ήδη εξετάζεται η δυνατότητα οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων και ακινήτων να γίνονται ηλεκτρονικά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στο θέμα απαντώντας σε επισημάνσεις των επιχειρηματιών για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός σημείωσε ότι καταγράφηκε αύξηση στα SMS κατά μέσο όρο 13% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την προπερασμένη.

Σε ό,τι αφορά στην επιβολή «χρονόμετρου» μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής για τις επισκέψεις στα εμπορικά καταστήματα, ο ίδιος ανέφερε ότι μια τέτοια εφαρμογή δημιουργεί σκεπτικισμό, καθώς προϋποθέτει τη χρήση έξυπνων τηλεφώνων, ενώ μεγάλος αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας έχει συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας και οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας δεν είναι εξοικειωμένοι με τις εφαρμογές αυτές.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, από την πλευρά του, υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού «που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πισωγύρισμα -και ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή στην αγορά και την οικονομία».

Διαβάστε ακόμη

Παραλύουν για 24 ώρες τα εμπορικά λιμάνια της χώρας

Αποζημίωση ενοικίου – επίδομα θέρμανσης: Λήγει η προθεσμία για διορθώσεις

Η μεγάλη απόδραση: Από παντοδύναμος CEO, καταζητούμενος από την Interpol

 

Απόρρητο Απόρρητο