Ανοίγουν τις πόρτες τους από τη Δευτέρα 31 Μαΐου τα γυμναστήρια, προκειμένου να υποδεχθούν αθλουμένους για πρώτη φορά μετά από μήνες. Ωστόσο, η επαναλειτουργία τους συνοδεύεται από αυστηρούς κανόνες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι αποφάσεις έγιναν γνωστές μετά την συνεδρίαση των επιστημόνων την Παρασκευή , ενώ λίγες ώρες αργότερα, Σε διευκρινίσεις για το ποιοι θα πρέπει να φορούν μάσκα στα γυμναστήρια και ποιοι μπορούν να γυμνάζονται χωρίς μάσκα προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με ανακοίνωσή διευκρινίζεται ότι:

1) Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
2) Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
3) Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Οι δραστηριότητες που ανοίγουν από Δευτέρα

-Ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ από 31/05 σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

-Αρχίζουν ξανά οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις.

-Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων από 31/05 με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

-Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων να γίνονται διά ζώσης εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Στις 15 Ιουνίου επαναλειτουργούν και οι σχολές ερασιτεχνικού χορού.

Από Δευτέρα η πλατφόρμα για τη χρηματοδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων

Στο μεταξύ, από Δευτέρα 31 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για την ένταξη τους στη δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων», συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος είναι να δοθούν κεφάλαια επανεκκίνησης που θα κλιμακώνονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.

Βασικό κριτήριο είναι η μείωση του τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019 που θα αποτελέσει και πάλι τη βάση για τον υπολογισμό του ύψους της επιδότησης η οποία θα κυμαίνεται από 4.000 έως 17.000 ευρώ.

Βασικός στόχος είναι οι συγκεκριμένες κατηγορίες δραστηριοτήτων, οι οποίες έχουν παραμείνει κλειστές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας, να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους χωρίς να χαθούν θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη:

Άνθιμος Αμανατίδης: Η ΕΥΑΘ επενδύει στην καινοτομία και την κυκλική οικονομία

ΒΟΑΚ: Παρουσία Μητσοτάκη – Καραμανλή η τελική χάραξη του έργου σήμερα στα Χανιά

Eξοικονομώ – Αυτονομώ: Βάζει πλώρη για Φθινόπωρο ο νέος κύκλος – Aλλαγές στα κριτήρια επιλογής