Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου το «Καλάθι του Πάσχα» το οποίο θα διαρκέσει έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Το καλάθι περιέχει πασχαλινά προϊόντα και όπως ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης σε αυτό θα περιλαμβάνονται: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Το πασχαλινό καλάθι ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι. Παράλληλα σε ισχύ παραμένει το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες των προϊόντων που εντάσσονται στο Καλάθι Πάσχα (από 05-04-2023 έως και 15-04-2023)

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  •  Τσουρέκι ή τσουρέκι με αυγό
  • Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα

Οι τιμές του οβελία

«Πρωταγωνιστής» του γιορτινού τραπεζιού είναι ο πασχαλινός οβελίας και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με τους φορείς της αγοράς να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις και τις αυξήσεις φωτιά. Το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και οι ελλείψεις στις ευρωπαϊκές αγορές που οδήγησαν φέτος σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αμνοεριφίων, αναμένεται να οδηγήσουν τις τιμές σε υψηλότερα από πέρυσι επίπεδα. «Αγωνιζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα» λένε οι κτηνοτρόφοι, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Οι τιμές στα αμνοερίφια δεν αποκλείεται εφέτος να αγγίξουν τα 13 με 14 ευρώ. Η μάχη των τιμών θα δοθεί μεταξύ των κρεοπωλείων της γειτονιάς και των σούπερ μάρκετ ενώ παραδοσιακά η Βαρβάκειος αγορά θα είναι το καταφύγιο των καταναλωτών για πιο προσιτές τιμές. Παρά την μείωση των τιμών στην ενέργεια, οι τιμές στα τρόφιμα εξακολουθούν να αυξάνονται προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταναλωτές. «Κάναμε αρκετές συζητήσεις και με τους κτηνοτρόφους και με τα σούπερ μάρκετ για την τιμή που θα μπορούμε να έχουμε στο αρνί και το κατσίκι. Φέτος, το αρνί και το κατσίκι έχουν πρωτόγνωρη αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Στόχος είναι, η τιμή του αρνιού να μείνει γύρω στα 10 ευρώ», είχε δηλώσει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης: Σταθερές οι τιμές σε 942 προϊόντα

Πάντως όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την 23η εβδομάδα εφαρμογής του Καλαθιού του Νοικοκυριού 942 προϊόντα παρέμειναν σταθερά

 

Eως τις 15 Απριλίου ισχύει και το «καλάθι του νονού»  για την αγορά λαμπάδας και παιχνιδιών από τους νονούς για τα βαφτιστήρια τους ενόψει του Πάσχα.

Το «καλάθι του νονού»  εφαρμόζεται σε καταστήματα παιχνιδιών και οι κατηγορίες παιχνιδιών θα καθορίζονται από το αρμόδιο υπουργείο και από την κάθε επιχείρηση, η οποία θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα είναι στους καταλόγους της. Οι κατηγορίες θα είναι παρόμοιες με εκείνες του καλαθιού των Χριστουγέννων.

Περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες παιχνιδιών: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσιονομικός «χώρος» έως 1 δισ. κάθε χρόνο για παροχές αν εξασφαλισθεί η επενδυτική βαθμίδα

Τουρισμός: «Δυνατό» ξεκίνημα το 2023 από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού – Η περίπτωση του Καναδά

Η περίπτωση Ραγκούση, ο γάμος Στασινόπουλου-Καντώνια, ο έφεδρος Τσαμάζ και οι νέοι στόχοι της Intrakat